Reklama

Reklama

Policejní kolt vzor 357

  • Francie Police Python 357 (více)
TV spot 1

Yves MontandSimone Signoretová, osamělý policista a žena stojící v pozadí. Dokonale rozehraný příběh osamělého policisty Marca Ferrota, který jako dítě vyrůstal v dětském domově. Při vyšetřování drobného deliktu se seznámí s mladou Sylvií, která se stane jeho milenkou. Ta má však tajného milence, který ji vydržuje a který ji při hádce zabije. Vše však svědčí proti nevinnému Ferrotovi... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (38)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Policajný kolt je tak trochu schizofrenný film. Ak by som ho po prvej pol hodine prepol, už by som si na neho v živote nespomenul. Ak by som videl iba jeho rozuzlenie, čiže zhruba záverečnú polhodinu plnú zvratov, asi by som film vidieť celý nechcel. Lenže jeho prostredná časť je podľa mňa excelentná, ústredný nápad s dvoma vyšetrovateľmi, z ktorých je jeden vrah, druhý hlavný podozrivý, jeden o druhom nevie a ten druhý o tom prvom áno, je nápad, ktorý sa mal rozpracovať do nezabudnuteľnej klasiky. Lenže v spomenutej záverečnej časti akoby scenárista nevedel, ako príbeh zakončiťa tak prichádzajú k slovu zbytočné zvraty a prepálená akcia, namiesto prepracovanej psychológie a údernej pointy. Na konci som mal pocit, že som videl tri filmy v jednom. Našťastie mal režisér šťastie na Montanda, ktorý je uveriteľný v každom momente filmu a núti diváka mu držať palce až do úplného záveru filmu, pri ktorom si nikdy nie ste istí, čo bude nasledovať v jeho ďalšom momente. Občas je to trochu kontraproduktívne. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběh, jehož milostný trojuhelník mezi dívkou, policajtem a jeho nadřízeným končí vraždou dívky, je dost zajímavý a zaujal mne. Zvláště poté, co je dívka zabita nadřízeným, všechny důkazy svědčí proti podřízenému a děj se rozjede. Má i celkem zajímavý průběh. U toho se nešlo nudit.  Montand je skvelěj, Munzarův dabing lahodnej,  filmařina krásně nenápadná a přímočará. Není čas nic řešit, ani logiku. Jen si užívat příběh. Bavil jsem se hodně. Hold i poldové svoji atomovou továrnu na výrobu štěstí. První film tohoto školního roku (po pondělním opáčku Nevím, nic ale řeknu všechno na DVD) si nešlo vybrat lépe. Zaujala mě i mě neznámá Stefania Sandrelli jakožto pořádná Femme fatale. Napínavá jízda s milostným začátkem. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek sedmdesátých let, nicméně zásadně by to chtělo popohnat první a střední část, které trochu přešlapují na místě a v podstatě mají pouze za úkol rozehrát příběh. Film rozhodně nabírá dech v poslední třetině, kdy už je jasné, že tento příběh nebude mít šťastný konec. Yves Montantd však již podal lepší výkon než právě v tomto snímku. I tak poctivé tři hvězdičky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to a nudilo mě to. Je to zbytečně dlouhé na tak jednoduchý a vlastně pitomý příběh, protože se tam v podstatě všichni chovají jako idioti, a to jen proto, aby to celé mohlo vypadat strašně komplikovaně, jako že se na hlavního hrdinu snáší všechno neštěstí světa. Přitom by stačilo, aby ta holka, když už byla rozhodnutá a v podstatě měla čemadan sbalený včetně fotek, policajtovi v parku řekla, že jo a jedou spolu pryč. Ale ona ne, ona nic neřekne, udělá scénu, aby ji náhodná maminka s kočárkem mohla vidět a potom svědčit, poldu naštve, ale pak náčelníkovi zas doma tvrdí, že odejde, šéfíka místo toho, aby práskla rovnou dveřmi, provokuje, no, tak si vykoleduje. Jenže já jako divák nechápu, oč té holce tedy vlastně je, protože i na ženskou "logiku" je to hodně mimo. Zpočátku jsem čekal, že je to od začátku nějaký komplot na toho hodného poldu, jak ho diskreditovat, ale nebylo to předem promyšlené. Navíc se Yves Montand do hlavní role nehodí - nejenom, že nemá co hrát a jeho postava je plochá a neživotná, ale hlavně tady už šel do let a těžko si představit, že se do něho zabouchne mladá holka. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvaja muži zdieľajú jednu milenku. Doby komunít skončili, tak vzniká problém. Jeden sa ukáže byť žiarlivejší než ten druhý. Vybuchne. Ako tlakový hrniec. Dôsledky odnesie objekt jeho túžby. No podozrivým sa stane jeho sok v láske. Problém je, že obaja sú policajti vyšetrujúci túto vraždu. Navzájom o sebe len tušia. Do toho sa miešajú rodinní príslušníci (manželka policajta), kolegovia a iní zločinci. Skvelý námet zúročil režisér v ešte lepšom spracovaní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama