Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (227)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, tři hvězdy jsou dobré hodnocení. Jen to bylo ze začátku poněkud zprotahované, ona romatnická linka tam prostě hollywoodsky být musela, ačkoliv byla zbytečná a kdyby se to více zaměřilo na onu záchranou akci samotnou, nebylo by to myslím ku škodě. Skoro čtyřicátník Pine byl jako vyklepaný klučina... no.. přestárlý, ale jinak to celkem klapalo. Polenem po kebuli tvůrcům naprostý nesmysl s konáním na molu s auty a světly, protože celé město, všichni mazáci od móře a nikoho to netrkne? Tak proč tam jezdili? Kochat se v zimě tmou nad mořem? To snad byl největší WTF? moment filmu. A dalším překvapením je, že Casey se naučil mluvit a neskuhrá, šokující. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Miluju tyhle hrdinné americké eposy, kterými si staví pomníky svým hrdinům". No zase možná je tolik nemiluju, ale koukat se na to podle mě bez újmy dá. Jasně, přitažené za vlasy to určitě bude a pochybuju že by do podobně obrovských vln ti záchranáři tehdy šli, ale nic to nemění na faktu, že přestože tohle točil Disney, tak pro milovníky námořních filmů se bude jednat o příjemně strávené 2 hodinky a k mému zděšení mě to možná bavilo o chloupek více než slavný Moby Dick. Jedno jméno musím vyzdvihnout a to Casey Affleck, který lehce strčil do kapsy i hlavní postavu Chrise Pine. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Som v šoku viac, ako keď som videl rezanie hláv v Noci s nabrúsenou britvou, nakoľko nerozumiem, nerozumiem a ešte raz nerozumiem, ako môže niekto, preboha KTOKOĽVEK, nakrútiť v roku 2016 TAK nudný, matný, slabý, nezáživný, príšerne statický a stereotypný film bez života za desiatky miliónov dolárov. Fakt nechápem; keby v tom hrali Steven Seagal a Jean-Claude Van Damme, dopadlo by to zábavnejšie. Od prvých sekúnd nedôveryhodné, zaliečavé, neznesiteľné, WTF a hlúpe. Pine odmietne žiadosť o ruku a nechápe, prečo je baba nahnevaná. Na mori zúri peklo, posádky dvoch lodí potrebujú okamžitú pomoc, inak zomrú, veliteľ záchranárov rozhoduje o živote a smrti a dôležitá je každá minúta a do toho nabehne hysterka a začne mu rozkazovať, aby záchrannú misiu ZRUŠIL. Bavila ma jediná vec. Vlastne dve. Casey Affleck s Graham McTanish. A to je čertovsky málo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velké emoce a velký filmový zážitek - hlavně ve 3D je to vážně pecka. Film navzdory předvídatelnému závěru neztrácí na napínavosti a celkově na mě zapůsobil jako výborné drama, kde se objeví celá řada skvělých herců. Z nich mě nejvíc zaujal herecký zjev Holliday Grainger, do které jsem se okamžitě zamiloval. (Já ji sice znal už z Popelky, ale tam hrála jen takovou hloupou pipinku a v tom filmu jsem měl oči jen pro Lily James). Nádherná baba a velká radost mít ji před očima na velkém plátně. Velmi se mi líbil i soundtrack a speciální efekty - toto je film, který si o velké plátno přímo říká a který si jde užít naplno jen v kině. Za mě spokojenost a 4 hvězdy. P. S. Na rozdíl od nedávno uvedeného podobného filmu V srdci moře, jehož postavy mi byly hodně nesympatické, nemám problém u tohoto filmu napsat, že ti chlapíci byli hrdinové a mám velký respekt k tomu, co dokázali - komu čest, tomu čest! Jejich úžasný a povzbudivý příběh si o zfilmování přímo říkal. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak to bychom měli Deepwater Horizon, In the Heart of the Sea a teď The Finest Hour, a ty dva předchozí filmy sou těžce chlapský film. Takže sem i od tohohle filmu, který nese drsňácký název "Do posledního dechu" sem očekával velice drsný chlapský film. Očekával sem natahovaní lana, souboj s mořem, i s posádkou, očekával zduřelé mužské bradavky jak se silně pnou a muži by byli zpocení a napínali svoje svaly a ty bradavky ohhh !!! Tohle sem čekal, ale tenhle film, jako by točili dva režiséři, jeden příčetný a naprosto psychicky v pořádku, ano to na tom tankeru bylo ucházející. Nicméně když se je rozhodla zachránit, ta malá lodička tak jako by to režíroval nepříčetný magor s masturbační poruchou. Ano dávám přednost Affleckovi a jeho mužné čelisti, souměrnému čelu a jeho sexy kostním lícům, než nagelovanému, neschopnému a hloupě chovajícímu Chrisovi, který usrkává polívčičku a neumí požádat slečnu o ruku. Bouře roztrhne dva tankery vejpůl jako nic a pobřežní stráž vyšle čtyř člennou posádku na loďce, která nápadně připomíná tu, kterou sem měl když sem byl malý a brával sem si ji do vany a víte co, vždycky se potopila. Chris se filmu chová hloupě, dělá hlouposti a všem chce něco dokázat. Nechci nijak znemožňovat to co ti muži ve skutečnosti dokázali, ale tahle rádoby "pocta" stojí za hovno. Tedy ta část s Chrisem rozhodně, ta s Affleckem ne, jenže Chris je tady mnohem častěji a mnohem více .Tak aspoň mi tenhle film pomohl, jak mám ohodnotit film In the Heart of the Sea. Takže tenhle film se sice tváří jako přežívák, ale neni, nevěřte trailerům a ani těm co to vychvalují, tenhle film je špatný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Dvaja pamätníci skutočných udalostí, starých 64 rokov, poskytli režisérovi Gillespiemu cenné poznatky. (classic)
  • Pro záběry zimní bouře na stanici Chatham použili filmaři sněhová děla, což je stálo nemalé peníze. Tři týdny po ukončení natáčení oblast zažila největší sněhovou nadílku za mnoho posledních let. (Jarek572)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama