Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Dark. odpad!

všechny recenze uživatele

Další hodnocení na csfd, které mě donutí prozkoumat, zda-li jsme všichni viděli stejný film. A jako vždy s hrůzou zjišťuji, že viděli. Scénář je originální asi jako vtipy o Chucku Norrisovi. Což by se dalo překousnout. Ale herecké výkony (především hlavního "hrdiny") ve mně vyvolávají pocit znepokojení a zmatenosti, takže půlku filmu přemýšlím, jestli se tím nesnaží něco parodovat. Prý ne.. Asi se v divácích snaží vyvolat dojem, že s amnézií přichází i snížení inteligenčního kvocientu o 50 bodů v lepším případě (tento to ale není). Dál ve mně pocit naprosté trapnosti vyvolávají ony "nečekané zvraty". Jak z telenovely, bohužel tady to čekáte a vždy víte co se dopředu stane. O hudbě je lepší se ani nezmiňovat. Konec filmu už jen okopíruje Butterfly Effect a hurá na titulky. Nakonec jsem si řikal, proč mi příjde, že je tento film natočen jako německé přiblblé seriály. Po rozkliknutí režie byly mé otázky víceméně zodpovězeny. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne atmosferickej film. Prakticky od prvni minuty zacne bejt film skvele napinavej a vydrzi mu to az do konce. Celej film je v podstate zmet nekolika vyjevu z zivota hlavniho hrdiny, ktery se tocej okolo nehody v roce 2000 a v roce 2002. Sice misty uz neni jasny, jesli se zrovna koukame na sen nebo skutecnost, ale zase se da dobre poznat, co je v roce 2000 a co v roce 2002 a jak postupne zacina Phillipe vzpominat, zacnou se jednotlivy vzpominky rozjasnovat a zapadat. Sice uz mi bylo dopredu jasny, co ze to proved, ale to vubec nevadilo. Jedinej problem je, ze film ke konci chce krapet kopirovat Osudovy dotek a ze zacina a konci na stejnem miste, takze se vlasne nic moc nevyresi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Cable ztratil od mozku kábl a tápe v andělu po nemocnici, Phillippe tápe herecky a chudák sklíčený divák tápe, jestli dva roky náhodou nejsou jen dvě minuty a kdo je tady vlastně v očistci. Pointu jsem myslím pobral, ale zároveň přitom popřel rčení, že jedno je jen kolečko od trakaře. Puzzle nevhodné pro děti od 4 do 80 let.. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně kopíruje výborný Butterfly Efect a naštěstí se mu daří udržet vysokou kvalitu. Na začátku se jeví zajímavě a slibně, uprostřed se divák začne ztrácet aby ke konci do sebe všechno zapadlo a i s naservírovaným vysvětlením je stále k dispozici otevřený konec s trýznivým dilema pro hlavního hrdinu. Oproti vrozené schopnosti ve zmíněném filmu je tentokrát hlavní postava, trpící ztrátou paměti, spíše proti své vůli zmítána myšlenkovými skoky mezi minulostí/přítomostí/budoucností (kdo se v tom má vyznat :)). Postupně odkrývá zapometou minulost jen aby zjistil, že nic není dané a tak, jak se zdá být. Zajímavá atmosféra podbarvena místy výbornou hudbou, dobrý příběh, slušné herecké výkony. Jedinou výtku bych měl ke klasicky přetaženým reakcím herce v extrémní situaci, kdy se (stejně jako v mnoha dalších dílech) postava chová spíše jako šílenec. Rozhodně jsem se však nenudil a doporučil bych všem, kteří aspoň trochu fandové do neobvyklých mysteriózních filmů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama