Reklama

Reklama

Ztráta paměti

Obsahy(1)

Simon Cable se probouzí v nemocnici s totální ztrátou paměti. Nevzpomíná si na své manželství, okolnosti smrti vlastního bratra, ani dopravní nehodu, která ho málem stála život. Má vymazané poslední dva roky života. Jeho lékař mu pomáhá paměť obnovit a postupně se Simonovi začínají vybavovat jednotlivé události ve snech. Brzy zjišťuje, že je v těchto "vzpomínkách" schopen měnit věci, které se mu v minulosti staly. A pokusí se změnit svou minulost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Představte si svůj život jako skládačku jejichž díly někdo zamíchal, žádný se neztratil, jenom je musíme poskládat dohromady, na svá místa, ve správném pořadí.“ Skládanka je to rozhodně zajímavá, zvlášť, když v okamžiku, kdy puzzle jakž takž pasují, vám do nich někdo (něco) drkne a můžete začít znovu, z jiného konce. ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Film si dokáže vybudovat atmosféru skrz sem tam dobré střihy, originální hudbu a výkon Ryana Phillippeho. Ale ten závěr. Autoři zjevně šli na celou látku originálně a do zápletky se ztrátou paměti zabudovali ještě cestování v čase. Nápad to není špatný, ale provedení pokulhává. Díky tomu se film stává někdy nepřehledným a naráží na řadu nelogičností v ději. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// slušná atmosféra, námět -ač jsou zde moji oblíbení herci, byly docela nevýrazní, silně zamotaný děj/// Tenhle film jsem chtěl už dlouho vidět a dost jsem se na něj těšil. Námět je totiž zajímavý a když řeknu, že takové mám rád, tak vám kecat nebudu. Rozjezd to ma taky dobrý a během pulhodinky vás film pohltí. Jenže na tohle potřebujete mozek, jenže kdo by to vydržel a tak zhruba po hodině rezignujete a ke konci už jsem se vůbec nechytal. Nebo jinak řečeno. Ono to skončilo a já teprve čekal nějaké vysvětlení. Těšil jsem se i na Ryana Phillipa (ten byl v pohodě) a Piper Perabo (jenže ta tu hrála nechutnou mrchu, takže mi moc sympatická nebyla). Ve výsledku to tedy není nic moc, spíš průměr./// Celkem 56%/// ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol výborný a originálny film (aj keď sa to miestami podobá na Osudový dotyk). Celý film si drží to pravé napätie, ktoré vám nedovolí ani na 5 minút odbehnúť od televízora. K tomu tá mrazivá atmosféra a výborná hudba. Ryan Phillippe zase podáva výborný výkon. Nečakaná pointa filmu len prospieva. K dokonalosti mu, ale čosi chýba. 75% ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně kopíruje výborný Butterfly Efect a naštěstí se mu daří udržet vysokou kvalitu. Na začátku se jeví zajímavě a slibně, uprostřed se divák začne ztrácet aby ke konci do sebe všechno zapadlo a i s naservírovaným vysvětlením je stále k dispozici otevřený konec s trýznivým dilema pro hlavního hrdinu. Oproti vrozené schopnosti ve zmíněném filmu je tentokrát hlavní postava, trpící ztrátou paměti, spíše proti své vůli zmítána myšlenkovými skoky mezi minulostí/přítomostí/budoucností (kdo se v tom má vyznat :)). Postupně odkrývá zapometou minulost jen aby zjistil, že nic není dané a tak, jak se zdá být. Zajímavá atmosféra podbarvena místy výbornou hudbou, dobrý příběh, slušné herecké výkony. Jedinou výtku bych měl ke klasicky přetaženým reakcím herce v extrémní situaci, kdy se (stejně jako v mnoha dalších dílech) postava chová spíše jako šílenec. Rozhodně jsem se však nenudil a doporučil bych všem, kteří aspoň trochu fandové do neobvyklých mysteriózních filmů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 5. června do 19. července 2002 ve Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama