Reklama

Reklama

Tom & Jerry a ztracený drak

  • USA Tom and Jerry: The Lost Dragon (více)

Filmový příběh kocoura Toma a myšáka Jerryho se točí kolem nálezu podivného vejce, které bylo ukradeno obrovské dračici chrlící ohnivé plameny. Když se dráče vylíhne, vybere si Toma za náhradní matku. Ta pravá chce však své roztomilé děcko zpět. Není ale sama - malého dráčka si vyhlédla také mocná čarodějnice Drizelda a má s ním své vlastní plány. Tom a Jerry musejí bojovat za záchranu novorozence, kterého potřebují dostat zpátky k pravé mámě. Dokáží v tomto napínavém rodinném příběhu naplnit ono pohádkové "a žili šťastně až do smrti"? (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako je fajn zase po letech vidět tuhle dvojku, ale vidět ji v jakémsi podivném fantasy světě, to mi úplně nesedlo. Navíc jsem vždycky měl raději jejich krátká dobrodružství, kde se prostě jenom blblo a nemluvilo se. Téměř hodinový film, který je neskutečně pestrobarevný a jsou zde i zpěvy, není pro tuhle dvojku nic speciálního. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nuda. Ostatne jako vetsina snimku s Tomem a Jerrym. Nemuzu si pomoct, ale jsou dva druhy animaku. Jedny jsou uzasne a zabavne i pro dospelaky, druhe pobavi jen male deti. Tom a Jerry patri podobne jako napr. Smoulove do te druhe kategorie. jedinym pozitivem je, ze jsou to pribehy relativne kratke, tak se to da vydrzet. Ale obsahove jsou strasne chude. Zde sledujeme osudy Atheny, netere zle carodejnice, kterou vyhnal carodej Kaldorf z elfi vesnice. Athena se snazi zaclenit, ale komunita ji neustale odmita - kvuli jeji pribuzne a kvuli zvirectvu, o ktere se hodna Athena stara. Ano, mezi zviratky je i Tom a Jerry. Zapuzena carodejnice Drizelda se chce pomstit a toho chce dosahnout pomoci draciho vejce. To se nahodou dostane ale prave k Athene a zpusobi nejednu neprijemnost. Dej je jednoduchy, ale pro cilovou kategorii, tedy deti, prijatelny. Zkuseny divak si samozrejme vsimne ocividnych odkazu na prvky z Tolkiena - drak Smak nebo Gandalf a jeho "You shall not pass!" :) Ale to je opravdu vse. Neni se cemu zasmat - humor je zcela v rovine fyzicke jak ja rikam: pady na drzku, na bananove slupce, ruzne naschvaly apod. Pro nejmensi deti dostacujici, ale uz pro ty starsi to musi byt desna nuda, natozpak pro dospelaky. Opravdu sam stale premyslim, co se mi vlastne jako diteti na Tomu a Jerrym libilo. Nevim. Uz treba takove "Kaceri pribehy", take cilene hlavne na nejmladsi divaky, jsou dejove zajimavejsi i vtipnejsi. ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tom & Jerry a ztracený drak je můj teprve druhý film (jejich celovečerní debut jsem v kině samozřejmě nemohl opomenout) s Tomem a Jerrym, z tohoto prostého důvodu nemohu soudit, jak vypadají jejich ostatní dlouhometrážní dovádění, přesto bych hned na začátku předeslal, že snad nejsou všechny jako tento film. Jde totiž o jedno z těch děl, jejímž neshlédnutí nikdo o nic nepřijde. Děj se snaží "svézt" na fantasy vlně krátkodobě vzedmuté Hobitem. Máme zde čaroděje, draky, rasistické elfy, přitroublé poskoky a naše dva zvířecí kamarády, jejíchž charaktery se drží v mantinelech vymezenými groteskami. Tom je spíše pohodlný mrzout, zatímco Jerry je hyperaktivní "dobrácká" myš, která, dle mého soudu, vzájemné šarvátky spíše vyprovokovává. Scénář sice nekypí originalitou, na druhu stranu, se nesnaží dosti chabou zápletku přespřílišně natahovat nad únosné meze. Co však pochválit musím, je klasická 2D animace, tak vzácná v dnešní době, proto je velkou škodou, že musí sloužit tak slabému příběhu, navíc doprovázenou nevýraznou syntezátorovou hudbou, s fádním českým dabingem s oposlouchanými hlasy (Juřička, Terš). P.S. Vždy jsem fandil Tomovi, aby toho otravného hlodavce jednou provždy zlikvidoval. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

S každým nově natočeným filmem Tom a Jerry klesá hodnota této podívané. Člověk si říká: "Podívám se na to s dětmi a všichni si užijeme spoustu legrace." Ale bohužel si trochu legrace užili děti a já jsem na to koukal a vzpomínal na staré díly. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto animáku len chceli vyťažiť z obľúbenosti slávnej dvojky, ich namontovanie do tohto príbehu je dosť nešťastné. Je tu pár scénok, kedy si robia zle, no nič originálne a tým pádom ani smiešne. A ten fantasy príbeh je veľmi slabučký aj na detského diváka a veľa zmyslu nedáva. 30% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama