Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (776)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komorně natočený příběh o partě investigativních novinářů, která rozjela nebývalý církevní skandál. Formálně nezvykle umírněné, bez akčních scén, bez pozlátka, jen takový obyčejný příběh neobyčejných lidí. Tenhle film se rozhodně nestaví do role thrilleru, ale přesto je napínavým vyšetřováním plným emocí. Výborně napsané, zrežírované i zahrané, ne každému však bude tento filmový minimalismus, který místy zavání až asketismem, vyhovovat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavé téma, ale můj dojem toho že se opět točilo tak nějak na jistotu si neodpářu. Herci milimetrově přesní, nejvíce asi Mark Ruffalo s Lievem Schreibrem. Zcela určitě jeden z filmů, na který se časem zapomene a jsem zvědavej kolik lidí si k němu najde opakovaně cestu. 70% PS: Církev je prostě hnus velebnosti. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Investigativní vyšetřování je hrozně zajímavá věc, ale když je film založen jenom na něm a je k tomu strašně ukacenej, těžko se k němu dá hlouběji dostat. Nicméně musím uznat, že Mark Ruffalo byl naprosto bezkonkurenční. V seznamu zajímavých herců se mi líbil ze všech nejvíc. A příběh? Tomu se snad ani nechce věřit. Kdyby šlo o jednoho člověka, ale o celou skupinu lidí? A závěrečné titulky se seznamem diecézí po celém světě, které do toho byly zapletené, představují, že tohle není problém jenom Ameriky. O to strašidelnější to je... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čím víc se kecá, tím míň mě to zajímá. Tohle u mě roky platilo, a pak přišel Spotlight. Silný a jistý film se silnými a jistými herci. Do konce života už asi neuslyším tolik keců, kolik jich bylo během dvou hodin tady, v životě už si ale ani nesundám klobouk při vstupu do kostela, protože každý sedmnáctý zaměstnanec by si to mohl vyložit jakože se příkladně svlékám už u dveří. Jasně že když budu fandit Spartě, nemusím být nutně člen vypatlanců Ultras, ale měl bych mít zájem o to, aby se jejich tribuna zbourala a všechna ta hovada se rozházela po zoo mezi medvědy. Změnit klub a fandit jinému týmu bohužel ničemu nepomůže, jsem rád, že to tihle novináři pochopili a zanořili čumáky do největšího hnoje na světě. Zlatá politika, fakt že jo. Tam si taky všichni hrajou na svatý a pak lžou, že o ničem nevěděli a za nic nemůžou. Jenže oni dělají svinstvo pro prachy, za to oproti katolickým pedofilům přijdou do nebe. Pro někoho je totiž i peklo moc velký ráj. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se váš kudlankovsky mongoloidní mazlíček vrátí z nedělního ministrování s aftami, pocákaný jogurtem a trochu blbě se mu sedí, je to samozřejmě vůle Fousatého strejce, který té římskokatolické pakáži vnuknul moderní formu přijímání pod obojí, tedy v případě nezletilých chlapců oběma vhodnými otvory. Znamená to, že se s velebníčkem zase usilovně modlili k novému trendy světci, Svatému Pederastovi, foukali si do šalmají a nechávali se nemytým Duchem svatým důkladně prostupovat jak zepředu, tak zezadu. Znamená to také ale, že jste nesvéprávný pomatený pičus, protože nutíte své děti chodit do kostela a učíte je bludy, a měly vám být ihned po narození odebrány a vráceny až v osmnácti, kdy už mají alespoň jakous takous šanci psychicky dospět v mentálně stabilního jedince, aniž by jim nějaký slaboduchý narušený kokot od malička vymýval mozek a posílal je kouřit černoprdelníky. Film je to poměrně nudný, málo explicitní a rozhodně měl té zkurvené sektě zlodějů, vrahů, manipulátorů, lhářů a pedofilů, která zde již skoro dva tisíce let tyje demagogickým parazitováním na stádu retardovaných ovcí, daleko důkladněji rozmazat hovno po xichtě, a ne jen suše předkládat unylá žurnalistická fakta. Nicméně na druhé straně je i nesmírně přínosný, takové by se měly točit minimálně dva ročně, aby i zbytek zmanipulovaných a psychicky nestabilních loutek, hledající mentální berličky v pohádkách, ve dvacátém prvním století konečně prozřel, vyházel tu verbež z oken jejich nakradeným zlatem zdobených svatostánků, celou tu duchovní mafii nadobro rozprášil a ukázal těm vatikánským zmrdům, že je opravdu nutno se cely bát. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • V době uvedení filmu Michael Rezendes (Mark Ruffalo) pracoval stále v týmu Spotlight, a to jako jediný z novinářů, kteří se tehdy podíleli na odkrytí skandálu. (bohyyy)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama