Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan je jako mnoho dalších teenagerů zvyklý skrývat bolest dospívání za jistý druh humoru. Jednoho dne ho osud přivede do skupiny dospívajících, kteří se se svým strachem a úzkostí pokoušejí vyrovnat a doktorem, který může pořádně prohlédnout jen jeho zevnějšek. Pak se ale Jonathan zamiluje do Rachel a začíná objevovat, že život nemusí být koneckonců tak bláznivý, ačkoli je dobré kvůli všem těm divokým věcem, které se mohou v životě přihodit, nikdy neztrácet humor! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Radko 

všechny recenze uživatele

Príliš mdlé, málo zaujímavé, či už herecky alebo dejovo. Mladý chce spáchať samovraždu, lebo ten koks bol asi fakt zlý, no na pozorovaní na psychine (na ktoré ide len preto aby sa vyhol väzeniu za ukradnuté auto) sa zamiluje do beznádejnejného prípadu. Prostredie liečebne je pomerne uvoľnené (mladí pacienti majú pomerne voľný režim – bez problémov sa chodia opíjať, so psychoterapeutom chodia na bowling...). Jedno z mála pozitív neveľmi výrazného filmu je ukázanie terapeuta ako človeka pozorne načúvajúceho a snažiaceho sa pochopiť – čo je podľa mňa zmysel psychológie (vypočuť a pochopiť). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľký malý film. A presne z takýchto sa rodia hviezdy, akou je dnes Cillian Murphy. Ale ak by som mal použiť rovnaký herecký meter a poviete mi, že aj o ďalších hercov, stvárňujúcich ostatné hlavné postavy Rachel a Tobyho, sa dnes bijú filmové štúdia, uveril by som. Srdečný príbeh. Svojou malosťou sa jeho myšlienka nedokáže prejaviť naplno, no aj tak zahreje, občas zamrazí, ale vidíme, že hrejivý a občas dokonca úsmevný pocit dokáže prevládať aj pri téme, akou je táto nemilá. V situáciách, v ktorých sa každý z nás ocitne aspoň v zlomku sekundy. Čerešničkou sú vo veľa scénach presne hodiace sa známe hitové songy. 75%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Malé příběhy několika bláznů, lépe řečeno několika mladistvích, kteří přišli o blízkou osobu a vypořádali se s tím po svým.. Téma pojato opravdu netradičně.. Pozvolné tempo, blázinec prakticky rekreační středisko, blázni šílení asi jako já (i když já jsem šílenější), střih, který musel dělat začínající student, ale přesto si mě film získal. Je pravda, že z velké části za to může Cillian Murphy, protože jeho herecký projev si mě v posledních letech získal a po příběhu o čaji mě film dostal nadobro.. Malé drama se srdcem na dlani :o) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

První půlkou snímku jsem byla ohromená, v druhé polovině se děj na můj vkus zpomalí až moc a celé to drží pohromadě výkony Cilliana Murphyho a Tricie Vessey. To ale nic nemění na tom, že i tak to funguje. Děj plyne nenuceně v pošmourné melancholické náladě s občasnou vtipnou scénou, nebo nějakým tím moudrem. Líbí se mi nakouknutí do života ostatních postav, komentáře doprovázející některé scény a ještě musím vyzdvihnout hned těch několik prvních scén filmu, které mě dokázaly zaujmout i pobavit (což se mi takhle na začátku snímku stane jen málokdy). Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, za normálních okolností bych dala asi čtyři, ale za skvělý výkon Cilliana Murphyho si film zaslouží i tu pátou. ----"Can you imagine someone dead, hanging from the light fixture in their room, thinking, If my doctor finds out about this, I'm fucked?"----"I don't want to die, I just don't want to be alive."---- ()

Kolaj 

všechny recenze uživatele

Jediný film, jehož zhlédnutí mě donutilo koupit si jeho DVD. Nebyl ke stáhnutí v češtině, ani k němu nikde nebyly titulky. Přitom jsem ho viděl, dabovaný, jedné letní noci, kdy jindy dávají v televizi něco dobrého, na Primě, už dávno v roce 09. Ironie je, že originální české DVD je jen s angličtinou, takže jsem si vědomě zaplatil jen za ty titulky. Zajímavá láska, zajímavý psycholog a super hlavní hrdina, super hudba a dobrý scénky, pěkný herec ve vedlejší roli, romantický a nostalgický film.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama