Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (68)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný Medem, než jakého jsem doposud znal. Natočit film o smutných či tragických událostech není jednoduché. Je dobré, aby divák nebyl příliš citově vydírán. Bohužel se to tu občas přihodilo a neubránilo se to ani jisté kýčovitosti. Přesto děj má co nabídnout a závěr přes všechnu smůlu, která hrdiny stíhá vyznívá pozitivně a optimisticky. Penelope - výborná! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Xtá variace na Medemovo nikdy nekončící téma tragické smrti člověka a nesmrtelnosti jeho duše. Jenže tentokrát v takovém strašně divném, téměř až šupáckém filmovém pojetí, kdy jsem si chvilkama říkal, jestli nekoukám spíš na nějaký studentský film. Podivný střih, neustálé rušící jump cuty, občas dost divné záběrování a nejisté kompozice. Nic z toho navíc podle mého názoru snímku nesloužilo, ale naopak šlo proti němu. Nechápu, jak se něco podobného může dít natolik zkušenému filmaři, jakým Julio Medem bezpochyby je. 6/10 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že natočit osvětový film o rakovině prsu s někým jako Penélope Cruz v hlavní roli má smysl. Jenže Juliu Medemovi to nestačilo a tak šlapal na pedál dojákovitosti, co to dalo. Přibude tedy i sirotek Nataša ze Sibiře a tak dál, ke konci už jsem na to koukal se značným sebezapřením (50%). ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu poselství o síle žen a o tom, jak by se měli chovat vzoroví muži kolem nich, ať partneři, přátelé, synové nebo lékaři ad. Čemu vůbec nerozumím, je, kam se poděl Medemův rukopis a proč film vypadá skoro tak pateticky, jako by ho natočil Almódovar. Když si Medem vypůjčil jeho dvorní herečku, španělskou verzi Michaely Kuklové, čekala jsem s velkou mírou jistoty nějaký důvtipný Medemův twist. Ještě předchozí rafinovaný snímek Poslední noc v Římě, u něhož diváci plošně zaměňovali akt chytré vzájemně osvobozující a uvolňující komunikace za nevázaný sex a přehlíželi skutečné sdělení, mi dal za pravdu v tom, že v Medemovi je mnohem víc, než je v něm ochotná vidět většina publika, a že jim Medem nejde podbízivě na ruku, ale právě pro jejich ochotu nechat se lacině svést stranou jim podvratně lišácky uniká. Ale tentokrát jsem poprvé za celé dekády Medemem zklamaná. Tenhle snímek mohl opravdu natočit Almódovar s Kuklovou a nic by se nestalo. *~ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Medem má vždy zvláštne filmy. Krásne aj depresívne zároveň, ľudské aj nereálne zároveň. Tu sa to na krásnu Magdu zosypalo poriadne, no film nie je o chorobe, ale o nej samotnej. Ako si žije pri všetkej počestnosti vo viacuholníku s mužmi a každý z nich jej prináša niečo, bez čoho by nemohla pokračovať. –––– Co znamená třetí stadium? Slyšela jsem vás. –––– Mami, jsi výborná učitelka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tenerife na Kanárských ostrovech a ve Villajoyosa v provincii Alicante ve Valencijské komunitě ve Španělsku u Středozemního moře. Natáčelo se od 19. května do 16. července 2014. (noelcoward73)
  • Magda (Penélope Cruz) si v jedné scéně dá za levé ucho červenou květinu. To se dá chápat jako jasný odkaz na film (a především plakát) filmu Pedra Almodóvara Volver (2006), ve kterém hraje Penélope Cruz taktéž hlavní představitelku. (poz3n)
  • Scénář napsal Julio Medem již osm let před natočením filmu. K jeho realizaci došlo až když ho Penélope Cruz (Magda) oslovila s nápadem na spolupráci. (peeteno78)

Související novinky

Reklama

Reklama