Reklama

Reklama

Molly Hartleyová (Sarah Lindová) už je dospělá, ale temný démon přežívá v jejím těle i v tomto pokračování snímku 'The Haunting of Molly Hartley.' Šest let poté, co ukončila střední školu a zjistila, že byla její duše tajně upsána ďáblu, je Molly podezřelá z vraždy a zavřena do psychiatrické léčebny, kde svými nadpřirozenými schopnostmi vyvolá mezi personálem a pacienty velké pozdvižení. Její jedinou nadějí je bývalý kněz a exorcista (Devon Sawa), který chce dosáhnout vlastní spásy a zachránit Mollyin život dřív, než bude odporná “transformace” dokončena… ale Satan má jiné plány! (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

kingik 

všechny recenze uživatele

Krásná a posedlá. Kam až moje filmy posedlá paměť sahá, nevybavím si horor, který by pojednával o muži (teď nemyslím nějaké dítě mužského pohlaví), který by byl posedlý Satanem. U ženských to zřejmě funguje lépe. Asi nemá smysl se nějak obšírně zaobírat starším spřízněným snímkem "Haunting of Molly Hartley", na nějž tenhle do jisté míry navazuje. Herečku z původního filmu vystřídala jiná, změnil se i režisér, došlo také k výraznému zlepšení technické stránky filmu. Den po svých 24. narozeninách je Molly Hartley obviněna, že v nepříčetnosti u sebe doma zabila dva mladé lidi. Je umístěna do církevního psychiatrického ústavu Clovesdale, kam byl před časem hospitalizován i mladý kněz Barrow, který při exorcismu selhal a padlo na něj podezření, že zapříčinil smrt posedlé ženy. Přesto je jediným, kdo může zastavit příchod Satana. V polstrované cele svede litý boj s rohatým. Z filmografie režiséra Steva Monroea za pozornost stojí hlavně jeho přínos pro exploit subžánr v podobě dvou pokračování Plivnu na váš hrob. Často střídá celkem snesitelné filmy s podřadným šunty. Tenhle jeho další subžánrový počin, který sahá až ke kořenům "Vymítače kundy", je příjemným zpestřením. Film střídá své nálady, uzme si něco málo z erotiky, však na to má patřičně atraktivní herečky, uprostřed dojde na obřad vymítání, který nebyl ani tak napínavý, jako spíše úžasně hravý, do závěrečné třetiny spadá výrazný dějový zvrat a zbytečně béčkový dojezd s povinným závěrečným záběrem, který už prostě k hororům tak nějak patří, a ani Monroe jej nevymýtil. Když Monroe natrefí na dobré produkční zázemí, mají jeho filmy pěkný vizuál a kvalitní technickou stránku. Tenhle je jedním z nich. Přísná kritéria snesou masky, gore je méně, ale také vypadá zdařile. Záporem byl pro mě dějový zvrat, který odhaluje vůdce satanistického kultu. Od toho okamžiku film silně spadne do standardně béčkového pojetí, ze kterého se už nevymaní. Ovšem pozor, z větší části tenhle horor šlape, nenudí, baví. Casting si dal záležet na obsazení. K vidění jsou velice píchatelné herečky. Ta hlavní, Sarah Lind, hraje sice postavu o dekádu mladší, ale není to znát, je neokoukaná a zajímavá tím, jakou hereckou proměnou prošla. Ve scénách, kdy je normální a neposedlá, hraje blbě, ve scénách, kdy s ní lomcuje Babiš, je dokonalá. V roli kněze odněkud vyštrachali Devona Sawu, jehož všechny filmy po Nezvratném osudu většina diváků spolehlivě ignorovala. Jeho herecké vzkříšení proběhlo zdárně. U hororů se tak nějak nehledí na super propracovaný scénář, tentokrát postačilo, že to ostatní mělo správný (ďábelský) poměr. 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Devon Sawa měl v devadesátých letech několik dobrých rolí, ale jméno si udělal až nevšedním thrillerem Nezvratný osud, na který navázalo několik méně či více úderných pokračování. Tady představuje kněze, který má podíl na nešťastné smrti těhotné ženy a svého kolegy, se kterým se z ní snažili vymítat ďábla. Trčí v psychiatrickém zařízení, které spadá pod církev, a ve kterém má najít vnitřní klid. Nakonec ale bude pomáhat dívce, se kterou není něco v pořádku. Duchařiny, démoni. Rozhodně nejde o můj oblíbený hororový subžánr. Úvodní scéna rozhodně nenavnadí, divák se namlsá až pokračováním bouřlivého večírku u dívky doma, kde si prubne švédskou trojku. Jenže ranní návštěva policie pro ni bude mít fatální dohru. Své momenty to má, vesměs se ale pohybujeme v podprůměrných vodách s nutnou dávkou klišé. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

The Exorcism of Molly Hartley!!!Začátek sice vypadal jako parodie na Scary Movie 2 a místy bylo až příliš znát, že tvůrci operovali s menším rozpočtem, jinak ale skvělá práce, jak s maskami, tak s napětím nebo i slušným, leč klišovitým příběhem.Tomuhle jako řikám DVD hororový béčko jako řemen, kdy i s nulovým rozpočtem a bohužel s herci, který by měli asi problém zahrát i kupování rohlíků dokážete natočit horor, který je atmosferický a místy neskutečně děsivý.Škoda, že takových scén jako je např. přichod Molly do sanatoria, kdy drtí tu recepční...ty jo, to mělo grády.To se sice Monroeovi prostě nedaří udržet celou stopáž, ale i tak má můj respekt, že s tak příšernými herci dokázal zázraky.Tohle by měl vidět Neveldine se svym tragickým Vatican Tapes a jeho Hollywoodským ansáblem, jak jim nakopal zadek obyčejný DVD horor na plný čáře.Kdyby to nemělo místy opravdu hrozný herecký výbuchy, dal bych i 4* ale už jen ten začátek prostě nešel.Dát do rukou tomuhle režisérovi víc peněz a herce, který neválej v reklamě na Persil, bude to lambáda.65%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa tu divák ničoho nového čo by už predtým v desiatkach iných filmoch podobného razenia nebolo nedočká, ale aj napriek tomu ma tento hororík celkom bavil. Hneď na úvod ma prekvapili slušné masky, aj keď zase na druhú stranu, samotné úvodné vymietanie mi prišlo, neviem prečo, skôr srandovné ako desivé. Musel som sa tomu skrátka zasmiať. Ale potom prišli sympatické dievčatá, nie najhoršie herecké výkony a slušne zvládnutá filmarina. Na priemer to určite stačí, snímok síce nenadchne, ale nie je to ani strata času. 60/100 ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

A zase ten exorcimuz. Niekomu by to už mohlo poriadne liesť na nervy, no mňa tento temný hororový subžáner ešte neomrzel. Molly Hartley je už lepší kúsok ako nedávne The Vatican Tapes. Príbeh je dobre gradovaný a scény s posadnutou, k lôžku pripútanou Molly sú nakrútené slušne. Takisto ma potešil v hlavnej roli hrajúci Devon Sawa, chlapec z pôvodného Final Destination, ktorý to všetko odštartoval. Inak však akúkoľvek originalitu od tohto snímku neočakávajte. Jedná sa o klasický vymietačský príbeh, aké sa nakrútili už stovky. Tento má oproti ostatným menej vydareným kolegom však aspoň pár pozitív v podaní dobrej remeselnej práce a temnej atmosféry blázinca. Nič preborné, ale fanúšikov subžánru môže potešiť. 60 %!! ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama