Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (234)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sadli si bossovia štúdia Paramount, spolu z režisérom a scenáristami a povedali si na jednom z vychytralích mítingov, že epický román Lew Wallaceho treba predstaviť dnešnej zdegenerovanej generácii divákov? Pretože takto zjednodušiť a zľahčiť majstrovské dielo svetovej literatúry, je doslova hriech kresťanských rozmerov. Mysleli pri tom na skupinu inteligentných ľudí, ktorých takéto zhanobenie viac ako uráža? Mysleli si, že všetci navštevovatelia kín sú naozaj tak dementní, že potrebujú tak infantilne previesť jeden z najslávnejších príbehov na celuloid? Očakávali, že hlavnou skupinou sediacou v sále budú decká urobené cez fejsbúk, permanentne klikajúci po mobiloch, tabletoch a iných, zdravému mozgu škodiacich prístrojov? Omyl, omyl, omyl! Ani ,,majstrovský,, závod štvorzáprahov nenasvedčuje, že ide o kvalitný film. A pri tom Timur je dobrý akčný režisér. Zrovnať túto sekvenciu s verziami B.C. 1925 - 1959, vychádza táto polodigitálna rúbanica s hanbou a so sklopenými ušami. A to sme v 21. storočí, v období nekonečných trikových možností. Radšej obnovenú premiéru tých dvoch starších pánov, ako tohto nového ( bezvládneho ) steroidového mladíka. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Myslím, že či oživiť Wyllerovu klasiku z roku 1959 bolo ťažkým rozhodnutím, ale určite jednoduchším spracovaním. Hoci sa natíska myšlienka porovnávať ( u mňa určite, lebo klasiku som videl mnohokrát a stále ju považujem za najlepší film ), budem sa snažiť odpustiť si to. Nový Ben Hur sa určite priblížil súčasnému divákovi, posobí civilne, skromne, pri rýchlejších scénach je točený tekavou kamerou, strih je dynamický, doraz je daný na akčnejšie scény. V tomto duchu je aj pochopiteľnejšie, že námorná bitka je lepšie natočená než preteky v aréne, už len z dovodu vačších filmárských možností. Herecké obsadenie je vo filme slušné, Freemanova účasť potešujúca. Režisér si vzal vačšie sústo na ktoré má, Wallaceova knižná predloha má v sebe epickosť, ktorá tu absentuje. Taktiež absentuje silný duchovný motív, hoci ani v jednom filmovom spracovaní nie je prioritným, v tomto prípade mi pripadá až odfláknutý. Príbeh židovského šľachtica je len priemerným snímkom, ktorý určite nevyužil všetky ponúkané možnosti. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Umučení Krista a Gladiátor v jednom? Tak to teda těžko realizovat. Pan režisér se taky nedokázal rozhodnout zda akci či evangelium a tak radši zůstal bezradný. Výsledkem je kostýmní lobotomie s dějem telenovely. Naprostá katastrofa. Tvůrcům se nepovedlo natočit slušně ani ten závod v cirku, takže jedinou sekvencí, která mne zaujala, byla námořní bitva v délce deset minut. A za ni dávám 20%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, starou klasiku jsem neviděl, ale rozhodl jsem se, že tomuhle kousku po nějaké době šanci dám, už jen proto, že Bekmambetovo Wanted mám hodně rád a své řemeslo ovládá. Musím tedy říci, že nenáviděný remake dopadl lépe než většina letních outsiderů, kterých bylo letos opravdu požehnaně. Nechtěných sequelů byla pěkná řádka, ale tenhle tradiční sandálovej film měl jakožto remake svou pozici ještě těžší. A ačkoliv dredatý Morgan Freeman fanoušky do kina nalákat nedokázal a z filmu se stal ohromný propadák, tak mi tenhle spektákl přišel nejenom koukatelný, ale vážně jsem se u něj dobře bavil a tempo až do závěru téměř nezvolnilo. Podle počtu hodnocení je vidět, že Ben Hur lidem nestojí ani za spirátění a přitom si takovouhle kritiku nezaslouží. Samozřejmě oscarové předloze nemůže ani náhodou konkurovat, ale na zlepšení nálady nádhernými prosluněnými lokacemi a boji římských vojsk určitě zafungovat dokáže...7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film nikto nechcel vidieť. Čudný asi historický asi dobrodružný film. Dlhý, s nenormálne nesympatickým hereckým obsadením, šialenými poslednými cválajúcimi sekundami (to si režisér robil srandu?) a s mimoriadne wtf vedľajšou linkou s Ježišom (!). Originál som nevidel (ani sa nechystám), ale tento remake (ak ho mám hodnotiť ako samostatnú snímku) bol naozaj veľmi zvláštny a vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Ale skôr nie a keďže opatrnosti nie je nikdy dosť (a kasting je fakt nevydarený), dávam len 2*. Bekmambetovi odporúčam venovať sa už len produkcii (Pátranie, Hardcore Henry, Apollo 18). Ukážkový prepadák: rozpočet 1OO miliónov, celosvetová tržba 94. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)
  • Pre verziu určenú na Blízky Východ a do ostatných moslimských krajín, boli scény s Ježišom Nazaretským (Rodrigo Santoro) upravené prípadne úplne vynechané. (MikaelSVK)
  • Gal Gadot bola pôvodne obsadená do roly Esther, avšak pre pracovné vyťaženie musela film opustiť. (figliar)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama