Reklama

Reklama

Ave, Caesar!

  • USA Hail, Caesar! (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Komedie
USA / Velká Británie / Japonsko, 2016, 106 min (Alternativní 102 min)

Scénář:

Joel Coen, Ethan Coen

Kamera:

Roger Deakins

Hrají:

Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Channing Tatum, Jonah Hill (více)
(další profese)

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix, jehož polem působnosti jsou hollywoodská filmová studia. Den „žehliče problémů" Eddieho (Josh Brolin) začíná brzy ráno riskantní záchranou pověsti mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie. Hned nato smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu. Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit. A to není všechno. Problémy mu dělá i hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson), jež má choulostivé osobní trable, a slavný tanečník Burt (Channing Tatum), jenž se z ničeho nic začal chovat divně. A to pořád není všechno. Největší vrásky na čele mu vykloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney), který byl unesen neznámou organizací, jež si říká Budoucnost, uprostřed natáčení velkofilmu Ave, Caesar! Pro ostříleného Eddieho ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou. (CinemArt)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (362)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, co tímto hvězdně obsazeným žánrovým hybridem chtěli bratři Coenové říci, nicméně mě účinek tohoto filmu minul hodně velkým a odstředivým obloukem, což je škoda, protože na první pohled se zdálo, že půjde o komickou pecku, která bude stavět na hercích a scénáři. Bohužel se žádný humorný herecký koncert nekonal, čímž ale neříkám, že všichni hráli mizerně - spíš hráli podle mizerného (resp. nedostačujícího) scénáře. I když šlo o komedii, tak jsem se upřímně od srdce zasmál opravdu málokrát - nejvíce asi u scény ve střižně s Frances McDormand (škoda, že nedostala víc prostoru). Film, u něhož zamrzí jalové zpracování, vezmu-li v potaz všudypřítomná zvučná jména a potenciál, který tam kdesi dřímal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A TAK BAIRD WHITLOCK ZJISTIL, ŽE SE OCITL V RUKÁCH KOMUNISTŮ... /// Hollywoodská satira (nebo satira na Hollywood?) s parádním obsazením (který dokazuje, že u Coenů není malých rolí) a fajn atmosférou. Bohužel pro našince příběh nemá údernou ideovou sílu. Zklamanej nejsem, ale čekal jsem větší pecku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem scénárista (a malej komunista). 2.) Rád se šťourám ve skrytým (filmovým) obsahu. 3. Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lidi k těmhle Coenovcům přistoupili s předsudky a takhle to dopadlo. Přitom je to semtam zase ta jejich bezvadná komedie, jakou oni umí. Vyloženě mě nadchnul v pidiroli Jonah Hill a potom jako režisér Ralph Fiennes. Historie dějepisu se opět rozdává plnými hrstmi. Tvůrci mají retro prostě v malíčku. Hodně zvláštní film, nicméně zábavný. O muzikál se opravdu nejedná. Hlásím spokojenost. 65% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové si v případě Ave, Caesara vybrali svou slabší chvilku. Ač je někdy těžké se na jejich styl naladit, tak zde to bylo i přes velká jména a zajímavé prostředí ještě obtížnější, pro některé spíše nemožné. Najde se sice pár kvalitních i vtipných scén, ale slabý scénář a nekonstantnost film strhávají do nízkého hodnocení. Záchrana přichází v podobě skvělé kamery Rogera Deakinse, pěkné výpravy a úžasné Tildy Swinton. [50%] | Kino - Prom. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to trochu rozhárané, nedrží to pohromadě, jsou tu zábavné scény, pak méně zábavné a pak úplně připitomělé (sovětská ponorka). Ale jako celek to je pořád milá exkurse do doby, kterou mám rád nade vše, tedy do zlatých 50.let ´Zlatého Hollywoodu´, kdy kinům vládli naivní westerny, ještě naivnější béčková sc-fi a sandálové filmy. A řeknu jedno jméno - Alden Ehrenreich. Ten kluk mě hodně baví, z něho bude jednou hvězda, dejte na mě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Josh Brolin a Christopher Lambert  sa už stretli pri natáčaní filmu The Road Killers (1994). Po skončení natáčania sa Lambert so svojou manželkou Diane Lane rozviedol. Tá si v roku 2004 vzala za manžela Josha Brolina. Avšak tesne pred natáčaním Hail, Ceasar! aj toto manželstvo stroskotalo. (beso74)
  • Tento film bol vybraný ako otvárací film Berlínskeho filmového festivalu v roku 2016. (beso74)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

Lucasfilm potvrdil nového Hana Sola

17.07.2016

Dva a půl měsíce. Tak dlouho Lucasfilmu trvalo potvrdit, že si Alden Ehrenreich opravdu zahraje mladého Hana Sola. Celý internet o jeho obsazení ví od 6. května, nikdo z tábora Star Wars o něm ale… (více)

Našel se mladý Han Solo

Našel se mladý Han Solo

06.05.2016

Star Wars vesmír se ještě letos rozroste o spin-off Rogue One a v prosinci 2017 nás čeká klasická Epizoda VIII. Řada fanoušků se ale těší i na prequel s mladým Hanem Solem, který nám v květnu 2018… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama