Reklama

Reklama

Aquarius

(seriál)
  • USA Aquarius
Trailer
USA, (2015–2016), 18 h 29 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

John McNamara

Hrají:

David Duchovny, Grey Damon, Claire Holt, Chance Kelly, Emma Dumont, Michaela McManus, David Meunier, Tara Lynne Barr, Ambyr Childers, Jason Ralph (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Losangeleský policejní detektiv Sam Hodiak (David Duchovny) zvedá netrpělivě vyzvánějící telefon. Volá mu dávná kamarádka Grace (Michaela McManusová). Zoufale prosí o pomoc, protože její dospívající dcera Emma (Emma Dumontová) se ztratila. Zmizení mladé dívky se musí udržet v tajnosti kvůli politické kariéře jejich manžela a otce. Hodiak vyhledá kolegu Briana Shafeho (Grey Damon), který pracuje v přestrojení a snaží se odhalit, kdo stojí za novým přílivem smrtícího heroinu do Los Angeles. Jenže Shafe má s vyšetřováním potíže nejen ve špinavých ulicích L. A., ale i na policejní stanici. Hodiak mu nabídne pomoc na oplátku za to, že se Shafe v tichosti a naprosto neoficiálně pokusí najít ztracenou Emmu. Stopa vede mezi pochybné zástupce hippie komunity vedenou tajuplným, ale charismatickým Charlesem Mansonem (Gethin Anthony). Hodiak a Shafe se nemohou shodnout, co se ještě během policejního vyšetřování může, a co už ne. Emma, která je zklamaná životem ve vyšší společnosti, mezitím čím dál více propadá zhoubnému vlivu nebezpečně okouzlujícího vůdce smrtícího kultu. (prima+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu něco jiného. Ale na druhou stranu, to hlavní by se mělo odehrát až v dalších sériích. A taky záleží, jak moc/málo se NBC bude držet historie. První řada mě chytla za srdce a zatím nepolíbená Californication jsem si Davida děsně užívala a Gethin Anthony dokázal zahrát Mansona velice věrohodně. Seriál odráží dobu nejen chováním postav, ale i slangem, a hlavně neskutečnou hudbou. Ne že by člověk seděl přibitý u obrazovky a bez hnutí sledoval, co se stane. Tady je zamilovanost maličko pomalejší, ale hlubší. Něco jako u Mad Menů, kteří jsou ze stejné doby. K dokonalosti tomu chybí jen trochu víc historických reálií, kterých se snad dočkáme v dalších řadách. 90 % Po druhé řadě musím konstatovat, že to málo, co mi v první řadě chybělo k dokonalosti, se přiřítilo s pořádnou vervou. Mnohem víc historie (aby taky ne), Manson už je úplně mimo a Hodiak je naprosto k sežrání a má neskutečný hlody. Hudba je stejně jako u první řady boží, postavy se neustále vyvíjí, někdy dost nečekaným směrem, a ty hlášky! Sarkasmus na denní bázi, do toho sem tam postavy na tripu a i když víte, co přijde, jste k obrazovce přikovaní. Tohle byla jízda! ()

NaughtyKoopa 

všechny recenze uživatele

Namísto detektivního příběh jsem dostal atmosféru a události 60. let vyprávěné z prostředí policie, což není špatně, ale protože se v této historii vůbec neorientuji, je to pro mě trochu zklamání a chvílemi jsem se ke sledování přemlouval. Je to seriál s úplně roztříštěným příběhem, není tam žádná hlavní linie (nebo je, ale v tom počtu subplotů se úplně ztrácí), pomalu každým dílem se otvírá nový případ, který se buď uzavře ještě ten díl nebo se táhne napříč několika a mnohdy ani nejsou zcela vysvětleny, tohle vše dělá strašně matoucí a nikdy nevím na co se víc soustředit. Atmosféra je zde výborná a všechny hlavní témata 60. let jsou zpracovány skvěle, jediný co moc nemusím jsou ty nekonečné hippie shit dialogy o 'almighty Charliem' a 'we are free' atd. Výprava a naprosto legendární soundtrack jsou hlavními tahouny seriálu. Duchovnymu podle mě tahle role úplně nesedne a občas trochu přehrává, ale jinak vtípky hází dobré. Nedostal jsem, to co jsem očekával, ale během první série jsem se přizpůsobil a určitě zde budu při druhé. 6,5/10 ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po první sezoně: nakonec to byl víc atmosférickej pohled na USA 60.-70. let, než nějaký tancování na virtuálním hrobečku Charlie Mansona, který zřejmě můžeme očekávat v budoucích sezonách. Sex, drogy, rock'n'roll teda už zase ne, ale i tak super soundtrack vyrovnává ukňourané pokusy Mansona o start hudební kariéry. Duchovny jako drsnej polda s něžnou duší vypadá o dost líp, než jsem čekal. Občas jsem jen měl pocit, že snaha nacpat všechna angažovaná dobová témata (blížící se Watergate, protiválečné hnutí hippies, Černí Panteři, atd) do jedné show je trošku křečovitá. Doufám v alespoň další dvě tři sezony! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi mile překvapen. Po skončení Californication jsem se na další velkou roli Davida Duchovnyho těšil a rozhodně mě nezklamal. Ostatně celé obsazení této kriminálky z prostředí Ameriky v době hippies a hlavně Charlese Mansona se mi hodně líbilo. Komentář KevSpy mé pocity poměrně přesně vystihuje, ale prozatím si absolutní hodnocení šetřím. Hlavně proto, že děj je občas až příliš roztříštěný a je rozjeto moc vedlejších linek (i když zábavných a napínavých). Každopádně bych to ani netipoval na produkci NBC, ale nějaké placené kabelovky. Rozhodně se vyplatí sledovat! ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

1. řada: Na preciznost první řady True Detective to sice nemá, ale i tak se divím, že tak dobrou a "syrovou" kriminálku z 60. let natočila NBC. Zamrzí pouze to, že jsme se na konci nedozvěděli téměř nic, všechno si zachovalo status quo kvůli cliffhangerům. A to je škoda, chápu, že zápletka s Charliem musí vydržet delší dobu, ale větší část ostatních zápletek se mohla nějak rozčísnout už teď. Jinak parádní soundtrack, důsledně zpracovaná tehdejší doba (solidně vymyšlený fiktivní příběh zakládající se na reálných skutečnostech), sympatičtí herci, fajn scénář. Akce tam moc není, občas někdo někomu maximálně rozbije hubu, ale to vůbec nevadí. 4*. 2. řada: Tak velký úpadek jsem nečekal. Rozkreslení dvou různých časových linek nefunguje, zvlášť když v té druhé začnou v tom času ještě skákat. Ztrácel jsem se a po týdnu s novým dílem jsem vůbec nevěděl, co se stalo kdy. Seriál navíc začal být extrémně nudný. Absolutně vůbec nic zajímavého se tam neděje. No poslední díly už jsem ani nedokoukal, tak moc mě to nebavilo. Ale z přečtení synopsí epizod ani nemám pocit, že by mi něco uteklo. 2*. ()

Galerie (570)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci měli připravených šest sezón s tím, že každá série měla „trvat“ 6 měsíců života Charlese Mansona a seriál měl dějem skončit v roce 1983, tudíž by nás čekaly skoky v čase. [Zdroj: Edna.cz] (YumiOkami)
  • Charles Manson (Gethin Anthony) sa na začiatku siedmej časti prvej série predstaví ako Jesus Christ. Seriál sa odohráva v roku 1967, kedy mal Manson 33 rokov – Kristove roky. (MontyBrogan)
  • I když se v Aquarius hodně zmiňuje skupina The Beatles, za celý seriál od nich nezazní ani jedna písnička. (YumiOkami)

Reklama

Reklama