Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 4

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (186)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Amerika byla, je a bude rasistická. Tady je jasně ukázané, že nebyli o nic lepší než nácci, pokrytci toho největšího zrna. Tohle je ostuda, jak takhle talentovaného člověka, s takovými zásluhami odkopli, jak kus hadru. A uznání se mu dostalo, až po smrti. Pěkně mě to nakrklo a jestli to byl záměr filmu, tak se mu to fakt povedlo. Jo Amerika země snů :-)!!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac ako len o športe. Ja osobne som bol najviac zvedavý ako si tvorcovia tohto snímku poradia, respektíve podajú údajne odlišné vnímanie farebných ľudí v USA či židov v samotnom Nemecku. Rozdiel medzi politikou vtedajšej doby vo fašistickom štáte či pohľade na černochov v bohom zasnúbenej zemi bol len minimálny. O tom svedčí aj samotný záver. To že je tento film propagandou vykresľujúcou húževnatý boj za spravodlivé vnímanie židov národom z poza oceánu, ktorý bol počas športových podujatí v samotnom srdci tretej ríše oslavovaný úhlavným nepriateľom rovnako emotívne ako Rocky v Moskve po víťazstve nad Ivanom Dragom je jedna vec, no na druhej, toto je história opierajúca sa o fakty, pričom človeku naozaj neostáva nič iné len skonštatovať, že pri spracovaní obdobných snímkov s podobnou tématikou to americká produkcia s pohrávaním emócií diváka skrátka vie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $19,115,191Tržby Celosvetovo $24,979,245Tržby za predaj Blu-ray v USA $815,535 Tržby za predaj DVD v USA $1,581,131║ športové drámy američanom idú točiť, remeselne zručný Stephen Hopkins opäť zastal svoje remeslo, výborný námet pre film /70%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jesse Owens, Berlín, 1936. Troufám si tvrdit, že v olympijské éře už nikdy nenastal tak specifický souběh okolností kdo, kde a kdy.. Slavná sportovně-politická historie podaná někdy až tak čitelně, že bez problému odhadnete další záběr či repliku. Detaily, co to mohly trochu rozcuchat (denacifikovaná madam Riefenstahl, Dasslerovy křusky, přátelství s Luzem Longem) nedostaly odpovídající péči, paralela rasové segregace v Americe a Německu byla podána stylem, jako kdyby tu byl předpoklad, že o ní divák nemá ani tušení. Sudeikis jako bodrý kouč s lidstvím pod ochrannou slupkou byl s tím svým hackmanovsko-costnerovským projevem docela dobrou volbou.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hodně jakože "velkolepé" - snažili se z toho udělat něco, co se mi ale moc nelíbilo a rozhodně se mi nelíbil ten "styl", jak se snažili klást důraz na to - černoch - nacisti - Goebbels a přísný výraz. Je to jako ve výsledku dobré téma - určitým způsobem v tu dobu pro nacisty dost potupné, ale styl, jakým to bylo natočené mi prostě nevyhovoval. Překvapil mě Sudeikis, který mi připomínal Kevina Costnera a jednoho, u kterého si teď už hodinu nemůžu vzpomenout na jméno :D :D Ale prostě mě to překvapilo v tom, že mi Sudeikis přišel takový "dospělý" a působil na mě hodně vyzrále :) :) :) Ale jinak to bylo takovéto, co si pustíte o víkendu na ČT1 či ČT2 a příjemně si u toho odpočinete...:) Nic víc :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Na berlínskom letisku Tempelhof je viackrát vidieť nákladné lietadlo sovietskej výroby typu Antonov 12. Toto lietadlo sa však začalo sériovo vyrábať až na konci 50-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Jesse Owens (Stephan James), celým menom James Cleveland Owens, bol najmladším z desiatich detí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama