Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

yatan 

všechny recenze uživatele

Komplexne a velmi sebavedomo rozobrata podstata zenskeho, ale nepriamo, aj muzskeho pohlavia cez prbeh teenegerky, ktora sa sa hlada v americkej post hippie spolocnosti 70tych rokov plnej drog a neviazaneho sexu v naoko-cool, ale wasted rodine. Tento druh zanru je nikdy nestarnuci a zaujimavo osviezujuce vidiet ho ocami zien. Uchylne a uprimne ciste zaroven. 8/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi autentické, což je jedna z věcí, kterých si na The Diary of a Teenage Girl cením. Opravdu věrohodně působící vypravování z pohledu teenagerky, čímž musím smeknout před tvůrkyněmi a talentem Bel, které role naprosto úžasně sedla. Není to žádná otřepaná klasická romance náctiletých, ale celkem drsné reálné vyprávění. Velké plus za vyumělkované obrazy skrze Minnieiny kresby! Jediné, co mě zamrzelo bylo velmi patrné upozadění role Kristen Wiig. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

V Deníku puberťačky si Marielle Heller zřejmě zhmotnila svoje pubertální představy o dospívání. Snažila se mu dát artový rámec, což se celkem i povedlo, ale chybí mu to nepatrné nic, které z průměrného filmu udělá film dobrý. Celý příběh vlastně jenom klouže po povrchu, Minnie má nějaké představy, které si realizuje, ale jak její máma, tak Monroe působí psychologicky nedotaženě jak z poslední soap opery. Škoda zmařeného potencionálu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tohle je film, který se mi hodně zamlouval. Nejenom proto, že je to o sexu, ale i o tom, jak je problematický, pokud mu propadnete. A také díky tomu, že je to tak trochu o komiksu. Jednotliví herci byli naprosto skvěle vybráni, což musím ocenit v první řadě. Bel Powley opravdu může vypadat na těch 14, i když jí je 23. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do deníku puberťačky. Doufám, že takový prožitek, který ztvárnila Bel nemají všechny dopívající dívky, protože, než deník puberťačky mi to spíš připadalo, jako deník nymfomanky =). Ale tenhle názor tady asi nemám jen já, jak tak koukám=). Tak nebo tak, film je dobře natočený a hlavní hrdinka je sympatická. Vzala to všechno sice za špatný konec, ale vše zlé, je k něčemu dobré. Aspoň v tomhle případě. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film byl poprvé publiku představen na festivalu Sundance (leden 2015), podruhé poté na Berlinale (únor 2015). (glumka)

Reklama

Reklama