Reklama

Reklama

The Astronaut Wives Club

(seriál)
USA, 2015, 7 h 2 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Stephanie Savage

Předloha:

Lily Koppel (kniha)

Hudba:

Deborah Lurie

Hrají:

JoAnna Garcia Swisher, Yvonne Strahovski, Kenneth Mitchell, Odette Annable, Erin Cummings, Desmond Harrington, Bret Harrison, Sam Reid (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Byli a jsou nesmrtelnými hrdiny nejen americké historie. Jejich malý krok pro člověka, ale ohromný krok pro lidstvo otevřel nám lidem možnost prozkoumávat nekonečný prostor mimo naší planetu.
Ano, řeč je o astronautech. Co ale zejména v 60. letech musely prožívat jejich partnerky a manželky? To se nám bude snažit přiblížit seriál Astronaut Wives Club, který je inspirován stejnojmennou knihou spisovatelky Lily Koppelové. (geklon)

(více)

Recenze (8)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak po dokoukání celé minisérie musím říct, že 4* nechávám. Seriál mě moc bavil. Nicméně v prvním díle dostanete asi 14 postav a zorientujte se... Postupem to bylo čím dál tím jednodušší, ale pak zase přišly skoky v čase. V jednom díle sledujete osmiletého kluka, jak si hraje s autíčkem a v dalším díle je mu 18 a chce jít do války... Velmi nepřehledné. Až na konci zjistíte, že se vlastně těch deset dílů odehrává v průběhu deseti let, zatímco ze sledování seriálu máte pocit, že do vesmíru létali co týden. Ale finále bylo velmi příjemné a velmi konkrétně chci říct, že postava Yvonne Strahovski byla perfektní! 4* ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Hezká atmosféra první poloviny 60. let, která je dovedená do nejmenších detailů - od oblečení až po šílené želatinové "saláty" s majonézou. Jenže ta zápletka mi na seriál přijde poměrně plytká - věřím, že v knize to může fungovat líp. A některé zoufalé manželky se mi pletou - o samotných astronautech nemluvě... ()

Reklama

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba! Já strašně miluju všechno kolem prvních astronautů. Začalo to, když jsem poprvé viděla Apollo 13, tenkrát jsem se do tohoto typu filmů zamilovala. I proto nemůžu uvěřit, že se mi tento seriál dostal do rukou až sedm let po jeho vzniku, ale o to víc jsem si to užila. Je mi jasný, že ne všechno je úplně podle pravdy, něco si asi autoři trošku i přibarvili, ale stejně, ta atmosféra, která z toho jde, to je bomba. Neumím si vůbec představit, jaké to muselo pro ty ženy být, když jen seděly doma, vařily jídlo, staraly se o trávníky, domy, děti a čučely na telku, a čekaly, čekaly a čekaly. Nejvíc mi k srdci přirostly Louise Shepardová a Trudy Cooperová, ač je každá úplně jiná, s oběma jsem se dokázala ztotožnit. Občas jsem se trochu ztrácela v té záplavě jmen, kolikrát jsem nepostřehla kdo ke komu patří, nebo o kom se zrovna mluví. Ale pak později je tam tolik postav, že je to asi pochopitelné. Každopádně, je to perfektně zpracované. Pokud se chcete dozvědět něco málo z historie astronautů (nejvíc teda z jejich běžných životů a vztahů) tak se nebojte po tomto seriálu sáhnout. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Astronaut Wives Club byl jeden z seriálů, které jsem dlouho očekával a dlouho se na něj těšil. Retro příběh z doby, kdy člověk dobýval vesmír a Měsíc, který se však místo mužů soustředí hlavně na ženy po jejich boku. Už od prvního dílu mě chytilo povedené zpracování doby. Přesně na to jsem čekal a jsem rád, že jsem se toho dočkal, protože tuhle dobu mám prostě rád. Pomohlo i velmi sympatické obsazení, všechny astromanželky jsem si bez problému oblíbil a jejich osud mě zajímal. Seriál skvěle zakomponoval skutečné události, i díky záběrům z dané doby. Takže člověk měl možnost se během toho i něco přiučit, třeba kdo byl první američan ve vesmíru nebo co se stalo Apollu 1. Pokud bych měl přeci jen něco vytknout, tak je to fakt, že manželky vypadají v prvním i posledním díle stejně a to i přesto, že epizody dělí řada let (zhruba 1958-1970). Jinak se to opravdu povedlo a je až škoda, že to od začátku bylo plánováno jako uzavřená série. Bavilo mě to a sledoval bych dál, jenže už není co... Samotné finále se zdařilo a dovětky na konci vše krásně uzavřely. I přesto pro mě však nejlepší a hlavně nejemotivnější epizodou zůstane ta osmá. Kdo viděl, jistě pochopí. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl lepší než jsem čekal. Seriál jsem si pustil kvůli Yvonne Strahovski a dám mu šanci i nadále. Seriál vykresluje osudy žen na pozadí větších (o poznání zajímavějších) událostí a koncentruje se na vztahy žen ke svým mužům ale i mezi sebou. Většina postav mi moc nesedla, ale docela rychlé posuny v ději a ne zrovna ideální vztahy dodávají příběhu spád a zajímavost. Tak finální hodnocení nebude tak přívětivé. Bohužel seriál byl spíše vztahovou a emancipační konverzačkou zaměřenou na ženské publikum. Ale i tak se jedná o snesitelnou mini sérii, jelikož hlavní hrdinky jsou vystaveny nejedné vyhrocené situaci a je zajímavé sledovat, jak se s tím v rámci tehdejších konvencí (často proti nim) poperou. Neskutečně mě štvala postava Odette Annable. ()

Galerie (314)

Reklama

Reklama