Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

  • Španělsko La isla misteriosa (více)

Obsahy(1)

Na opuštěném ostrově ztroskotá posádka pozorovacího balónu. Tvoří ji uprchlíci z Richmondu, obléhaného během války Severu proti Jihu. Ostrov je však opuštěný jen zdánlivě. Neznámí muži v podmořských skafandrech zachrání inženýra Smithe, jenž se z padajícího balónu zřítil do moře, část ostrova střeží metače omračujících blesků a brzy se objeví i tajemní strážci osobně. (Hans.)

(více)

Recenze (9)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by toto uchopení verneovské klíčové látky otrocky sledovalo její literární půdorys. Ale filmová řeč má své zákonitosti a kde je umělecká kvalita, tam je její naprosté oprávnění. Jméno Bardem je zárukou a jím ordinovaná podívaná kvalitou. Řekl bych, že je to rovnocenná varianta československého přístupu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se sice nedržel předlohy tak jak by možná mohl, ale přesto se mi stal jedním z osudových zážitků. A skvělá titulní melodie, na kterou jsem nezapomněl ani po 30 letech.. ()

Reklama

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem koukal jako kluk, tehdy to bylo něco úžasného. Průvodní melodii si pamatuji dodnes, škoda, že ji občas někde nezahrají. Ale kdyby dávali seriál znovu, asi bych se nedíval. Trochu se totiž bojím, že už by se mi tak nelíbil, možná by mi dokonce připadal hloupý. Oči dítěte přece jen vidí jinak než oči dospělého. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tajuplný ostrov Julese Verna zná bezpochyby každý, proto si málokdo dovolí jakýmkoli způsobem pohnout s dějem nebo s čímkoli ostatním. Tady se však to, co v knize vypluje na povrch na posledních několika stránkách, dozvíte po deseti minutách, i když alespoň si tak více užijeme kapitána Nema v podání skvělého Omara Sharifa. ()

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o sestřih stejnojmenného šestidílného seriálu stejných tvůrců ze stejného roku. (Terva)

Reklama

Reklama