Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962. Mladá generace se bouří proti systému. Mírový aktivista Eik Skaløe potkává Iben, do níž se bezhlavě zamiluje. Jenže Iben odmítá zasvětit svůj život pouze jedinému muži. Zoufalý Eik se snaží získat její srdce tím, že se promění z básníka ve spisovatele, nomáda, narkomana a nakonec i zakladatele kultovní rockové skupiny Steppeulvene. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K Eikovi se v průběhu filmu těžce dostávalo. To ale způsobilo, že mě donutil pochopit závěr tohoto filmu. Jeden smutný lidský příběh člověka, který toho za krátkou dobu zažil víc, než si celá podkarpatská vesnice dokáže, byť jen, vysnít. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je to pěkné si po více než padesáti letech připomenout "Freewheelin" Boba Dylana, méně už Hesseho "Stepního vlka" a ještě méně protestní hnutí proti nesvobodě, které se propadlo do "nesnesitelné svobody" snících hippies, kteří nakonec zjistili, že sen, který se jim zdál byl opět pouze ten americký...Při sledování filmu mi přišlel na mysl jiný příběh, ve kterém žena opouští milence kvůli divadlu: Sartrova Nausée (Nevolnost). Je to ale - jak řečeno - jiný příběh a mně určitě bližší a pochopitelnější. ()

Reklama

desade 

všechny recenze uživatele

Pekný film. Ako povedal Eik - "To bol ale príbeh". Aj keď - bez drog by taký zaujímavý asi nebol. Ale ani taký krátky. Podľa autorského názvu filmu Steppeulven som si myslel, že to bude hlavne o tej skupine. Film ale celkom pútavo zachytáva (cez postavu Eika Skaløe) nástup éry hippies v Dánsku. Len pre zaujímavosť - inšpiráciu pre názov skupiny podľa novely Hermanna Hesseho si neosvojili len Steppeulven (Stepní vlci), ale aj kalifornská roková skupina Steppenwolf. V r. 1988 bol natočený 38 min.dokument od Ole Christian Madsena "Kun for forrykte" ( https://www.youtube.com/watch?v=rTCLe8MRfGU ). Oplatí sa pozrieť. Steppeulven stihli nahrať v 67- mom jednu LP (8 skladieb) a tri single. Webová stránka: http://www.steppeulvene.com/index.html ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je možné ztratit život proto, že člověk nikdy nedokázal najít klid? Je možné umřít na to, že jste vlk samotář? Stepní vlk. To slovo mě naplňuje odporem. Necítím se dobře mezi lidmi, mezi zvířaty, nemám domov.“ Cítím rozporuplnost. Na jednu stranu film nabízí opravdu zajímavý vhled do jedné bouřlivé historické etapy stejně jako života jistého uvnitř rozervaného zrzka. Má své silné momenty. Nechybí mu ani pár myšlenek, se kterými jsem se ztotožnil. Ale já měl problém s hlavním hrdinou. Eik totiž není zrovna sympaťák. Vlastně vůbec. Povahově mi dost lezl na nervy, jeho tvorba mě míjela. A co se týče životní lásky, Eik si sám mohl za to, že se mu do cesty drali další sokové, a byla to hlavně jeho vina, jak se vyvíjel vztah s Iben. Kvůli tomu jsem s ním nedokázal soucítit a konec mě nechal docela chladným. Proto dám pouze lepší průměr. „Jde přece o svobodu. Nemůžeš mě vlastnit.“ - „Já vím. Máš pravdu.“ - „Tys to tak nemyslel.“ - „Ale myslel. Jenom nevím, jak to udělat. Nevím, jak dát svobodu někomu, koho opravdu miluju.“ ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem vnímal buď jako film s Iben nebo film bez Iben. Zatímco s Iben měl film odpich a vše, co se tam dělo, bylo úžasné a sama romance mezi Ikem a Iben by vydala na samostatný film, tak bez Iben to už tak hrrrr nebylo. Pro Dány jistě důležité, mně zase tak kapela Stepní vlci nebrala. Nicméně jako vhled do hippie éry se vším, co k tomu patřilo, to špatné nebylo a rozhodně to byl nadprůměrný kousek. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama