Reklama

Reklama

2+2=5

(neoficiální název)
  • Velká Británie Two & Two
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Velká Británie / Írán, 2011, 7 min

Obsahy(1)

Co se stane, když všechno, co Vás učili, je prohlášeno za lež a všechny vaše hodnoty jsou před vašima očima násilně potlačovány k tomu, aby se znovu vzdělaly masy lidí? (PK Ivanhoe)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

A přece se točí. Ale pokud si pan Systém přeje, aby 2+2 bylo 5, tak to není problém. Může to být klidně 21,56982 a je mi to jedno. Důležité je to, co si myslím a pro pravdu se nikdy nenechám hloupě zastřelit imaginární puškou, protože to kolečko má skutečně čtyři rohy. Že je to pět rohů? Zase máte pravdu, je jich pět. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet utopený v chabom spracovaní, ktorý mi prišiel napokon akoby bez nápadu. Keby si za vzor vzali scénku z Orwellovho veľdiela 1984, kde Winston Smith stál pred rovnakým "matematickým" problémom, malo by to určite lepšie posolstvo. 2 + 2 je ... ? V slobodnej mysli 4, v ovládanej mysli 5... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poselství jasné a nijak objevné, zpracování ušlo. Na těch 7 minut mě to zaujmout dokázalo, ale i tak tomu chybí nějaký nápad. Slabé 3* ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jak prostá může být pointa skrytá v jednoduchém početním úkonu, ale když se promluvy správně a hlavně realisticky načasují, tak i Íránci dokážou natočit solidní krátké drama, které ale nemá za cíl zapůsobit, ale mělo by všechny kopnout do prdele. Pokud bych měl doporučit něco krátkého na vymytí mozku, tak vás buď pošlu na lobotomii, nebo vám řeknu, že 2+2 je 5. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"Don't think. You don't need to think. Two plus two is five." Líbilo se mi, že film nevyvolával brutální násilí převážně krví, ale spíše myšlenkami, osudem onoho statečného žáka a pocity. Toto je závažné téma, systém může mít obrovskou moc nad námi všemi. Když to dovolíme... Co byste udělali, kdybyste ve třídě byli vy? ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za nikdy neumírající téma aneb pravdu má ten, kdo třímá moc. Úzkostně prosté provedení byl podle mne strohý účel, na druhou stranu tím šel na úkor intenzity, tedy 60% ()

Reklama

Reklama