Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (316)

pepo 

všechny recenze uživatele

Kamoš obor a patrí k úplne najslabším Spielbergovým počinom v jeho úžasnej kariére. Pre dospelých je príliš infantilný a pre deti príliš neakčný a navyše trpí nie príliš šťastným štýlovým uchopením. Ideálna by pre neho bola buď animovaná podoba alebo niečo v štýle Tima Burtona z čias, keď bol vo forme. Aj napriek tomu všetkému The BFG nie je zlým filmom. Ten by asi Spielberg nedokázal natočiť ani keby chcel a môj palec aj napriek veľkým výhradám smeruje stále hore. Má krásne momenty a množstvo vynikajúcich dielčich záležitostí. Akurát od tvorcu prinášajúceho väčšinou maximálnu kvalitu som čakal niečo zaujímavejšie konzistentnejšie a hlavne zábavnejšie. Skrátka lepšie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná pohádka od Spielberga na téma, které mám rád a je dnes poněkud vzácné, jen je škoda, že vhodná věková kategorie se pohybuje kolem 13 let. Mínusem jest vlačné tempo, které ubírá na zábavnosti a hlavní holčička mi lezla na nervy jak už dlouho nikdo( Tak britsky intelektní ženskou mít doma se zblázním), potěšil vizuál a obři v záporné roli se dokázali postarat i o napětí. 60% ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda za to může scénář nebo je nudná tak předloha,ale pokud bych dostal tuto knížku s pohádkou jako dítě, tak bych to asi nedočetl. Podle mě, kdyby to točil jiný režisér, tak to skončí odpadem, ale díky Spielbergovi je to pouze podprůměrný film. Začátek se vyvíjí dobře, celý koncept pohádky by mohl být povedený. Nápad se sny, dobrodružství ve světě obrů, plno nápadů. Problém je, že se děj nikam neposouvá, zabředává do dlouhých dialogů a nic se v podstatě nestane. Drmolení Obra Dobra je úsměvné, ale po dvou hodinách toho je tak akorát a když hlavní vtipy mají být o prdění, tak je něco špatně. Jakákoli forma zla, proti které by hrdinové sváděli nesnáze a diváka držely v napětí chybí. Pár Obrů, kteří se tam objeví na dvacet minut, aby aspoň byla nějaká akce nestačí, co víc, ani se tam nehodí. Celý koncept pohádky je špatný. Část děje s královnou v paláci je hrozná a příběh se vydal tím nejhorším možným způsobem. Vadil mi i výběr hlavní hrdinky, která mi neseděla a především její dabing tomu také nepomohl. Co se nedá vytknout, tak je vizuál, Obr Dobr je fakt skvěle animovaný, ale to je tak jediné pozitivum. Dobrých momentů je ve filmu strašně málo.....4/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seňor Spielbergo na to pořád má, akorát pravidelně střídá ty zajímavější náměty s těmi méně zajímavými. BFG (alias Big fu*kin´Giant) to v globálu už měl předem prohrané, ovšem jako film pro celou rodinu to funguje výtečně. První polovinu jsem sice poměrně prozíval, ovšem v té druhé už jsem se už docela dobře bavil a za tu dokonalou hlavní dvojici prostě nemůžu jít pod 4* Získal si mě totiž nejenom geniálně digitálně zhmotnělý Mark Rylance, ovšem nakonec i hlavní holčina, jejichž výběr se velmi povedl. Přímo se vybízí srovnání s Jackem a obry, kteří mi kdysi taky poměrně sedli, ale BFG má holt toho Marka Rylance, tak možná vychází o malinko líp. Tak a teď už jen počkat na Ready Player One, který nesmí dopadnout špatně!...7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady jsem doplatil na to, že chodím na filmy do kina, protože jsem musel trpět u dabingu. V celým baráku jsou čtyři poutače, tři hajzlbáby a dva diváci, ale je strašně velkej problém obětovat jeden čas originálu, protože by asi ubíral místo Jonesový... Pěkná pohádka, ale musíte se na Spielberga těšit. Nudle s mákem se bez polití máslem taky dají sníst jenom když máte vážně hlad. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Steven Spielberg v mene všetkých tvorcov prehlásil o projekte toto: „The BFG očaril rodičov a ich deti na viac ako tri desaťročia. Sme poctení, že správcovia pozostalosti Roalda Dahla poskytli práva na sfilmovanie práve nám.“ (ČSFD)
  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama