Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (316)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobre. O niečo lepšie ako dobré. Steven Spielberg rodinne filmy stále vie. Bavil ma úvod, ktorý sa celkom dobre rozbehol, ale potom ako sa rozbehol aj samotný príbeh, ma to bavilo trošku menej. Každopádne strýko Steven stále vie tu svoju hravosť preniesť na plátno a postávam vdýchnuť život, takže nuda v tomto prípade nehrozí. Mark Rylance ako Kamoš Obor fajn a slovenský dabing tiež. 75% - 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmu Jack a obri od B. Singera som dal plný počet, pretože od žánru rozprávka mi dal vo filme všetko. Spielberg si mohol dovoliť triky ešte lepšie, jeho obri sa mi zdali ešte prepracovanejší , ale v konečnom dôsledku je to jedno. Príbeh celkovo hrozná nuda, zvlášť druhá polovica a čo je neodpustiteľné, chýba tu humor. Medzi najlepšie momenty patria scény, kde sa stretne viacero obrov naraz. Napínavé scény žalostne absentujú, akčných je veľmi málo, ale rozťahaných a mdlých by sa našlo dosť. Vo výsledku je to milé a pekné, ale dosť nezáživné. Veľmi som sa na film tešil, obrov mám v rozprávkach rád. Malá Ruby Barnhill je veľmi sympatická, preto ma mrzí, že to nevyšlo. Príbeh je základ , bez toho to jednoducho nejde a nepomôžu ani najlepšie triky. 60%. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetci sme to chceli. Aby sa sám majster vrátil k tomu, čo vie najlepšie. Detským pohľadom vyrozprávané dobrodružstvo, plné emócií a dokonalej vizuálnej stránky. Lenže Števo sa nevrátil. Nevrátil sa, no a čo je horšie zaostal o míľové kroky sám za sebou. Pán režisér, ktorý by vekom mal skúsenosti predávať, pôsobí ako niekto, kto ich kupuje. Chápem, že si taká superstar môže dovoliť všetko, aj nezdar, ale pre nás ( oddaných ) divákov je tu stále veľká zodpovednosť. To radšej prestať. Nech sa to už nestane pán Spielberg! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát mě Steven Spielberg nedokázal uspokojit. Bohužel si vzal asi velké sousto, ale nebyla to chyba pouze jeho, ale především příběhu, který vlastně nic zajimavýho nenabízí. Je trochu nedomyšlený, bez nějakého zvratu, zápletky a v konečném důsledku ztrácí smysl. Jinak se na to pěkně kouká. Všechny ty efekty a tak, to šlo... stejně tak hudba Williamse byla fajn. Jen tenhle film postrádá duši! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vegetariánska agitka :-) Zrejme Spielbergova slabosť pre hereckú charizmu Marka Rylancea oživila tento projekt. A možnosti WETA Digital, ktoré v osemdesiatych rokoch nemal k dispozícii. Kúzelný výlet do detskej fantázie, podfarbený Johnom Williamsom, skrášlený vypiplanou výpravou a emocionálne naplnený Rylanceovymi očam a skvelou motion capture jeho pohybov. Poetická téma snov a pojatie krajiny obrov sú bohato vyťažené a dej nepredvídateľný. Nebyť tých divných vecí, ktoré sa vo filme začnú diať v poslednej tretine, šlo by o dôstojného pokračovateľa najlepších Spielbergovych rozprávok. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama