Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (316)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásně vytvořená pohádka, která ale nudí. Při sledování jsem si kladla otázku, jaké věkové skupině je film vlastně určen. První polovina milá a něžná, ale nezáživná. Druhý polovina úplně něco jiného. Trapné vtipy, které jsou totálně mimo mísu. Holčička nesympatická, taková neslaná, nemastná. Obr Dobr na druhou stranu boduje. Jeho žvatlání je vtipné a dokáže ve Vás vzbudit soucit. I tak ale nakonec jen 2* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát mě Steven Spielberg nedokázal uspokojit. Bohužel si vzal asi velké sousto, ale nebyla to chyba pouze jeho, ale především příběhu, který vlastně nic zajimavýho nenabízí. Je trochu nedomyšlený, bez nějakého zvratu, zápletky a v konečném důsledku ztrácí smysl. Jinak se na to pěkně kouká. Všechny ty efekty a tak, to šlo... stejně tak hudba Williamse byla fajn. Jen tenhle film postrádá duši! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že člověk, co mě letos zklame, bude samotný filmařský bůh. Tohle se Stevenovi teda moc nepovedlo. Překrásná animace a velice sympatický Mark Rylance se utápí v nudném ději, který postrádá jakoukoli dynamiku. Děcko v hlavní roli je otravné, panovačné a tak celkově neskutečně nesympatické. Filmařský um na tom vidět je, některé trikové sekvence jsou vskutku vysoce nadprůměrné, ale filmu, který jsem musel vidět na 3x, protože jsem u něj 2x usnul, dát více prostě nemůžu. Sry, Bý Ef Džeeeííí! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď je v Spielbergovom filme najzábavnejšia (a možno jediná zábavná?) scéna s prdením, je niečo zle. Dievčatko skvelé, animácia úžasná, magické okamihy tam sú. Ale to tempo netempo je teda smrtiace. Niekto to môže právom nazvať nudou, ja si budem ešte chvíľu nahovárať, že Spielberg mal zámer natočiť film, ktorý nebude zbesilo dynamický ako všetko, čím sa dnešná kinematografia snaží zaujmúť diváka. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa sen stane skutočnosťou... Dospelých asi tento najnovší Spielbergov počin moc neohúri, ale deťom by sa to mohlo páčiť. Príbeh síce nie je nejak extra zaujímavý, no aspoň ma nenudil. Navyše dievčatko bolo celkom roztomilé, aj keď niektoré momenty mi s ňou nesadli. No našťastie vždy prišlo niečo, čo predchádzajúcu slabšiu scénu zaplašilo, napr. nápad s prdením a pod. A keď už nič iné, tak aspoň animácia potešila, to bolo naozaj také pohladenie pre oči. Celkovo som však čakal niečo viac. 70/100 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF. (Varan)
  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno