Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (316)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Magická fantasy disneyovka o dívce, která "ještě musí pochytat hodně snů", a obrovi, který ty sny - alespoň některé - umí dělat. Steven Spielberg se Obra Dobra chopil se svým typickým perfekcionismem a ačkoliv opravdu jde především o snímek určený dětem, dospělí si v něm to svoje také najdou, pokud v nich ještě alespoň trochu dítěte zůstalo. Vždyť poselství toho vzácně neuspěchaného filmu je tak univerzální... Oba hlavní herci (Ruby Barnhill, o níž ještě doufám uslyšíme, a digitální Mark Rylance, kterému digitálnost nic neubrala) jsou úžasní, režie má spoustu nápadů (obrovo schovávání se před lidmi, Sophiino schovávání před lidožrouty), kouzlí nádherné scény (chytání snů) a humor na rozdíl od Hooka není snad ani v jednom případě vyloženě jednoduchý (ani v případě toho prdění, které je naopak velmi vtipné). Hudba Johna Williamse, která místy připomene Sám doma, je opět dokonalá, tentokrát ozdobená krásnými flétnovými sóly. Jen mě trochu mrzí, že se Obr Dobr do kin dostal jen s dabingem. Není špatný, ale je zkrátka vidět, že v původním znění budou některé emotivní scény ještě emotivnější. A na to si schovávám pátou hvězdičku. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Je mi to až líto, že tak hezké pohádce, která mě přikovala do sedadla nakonec nedávám plné hodnocení. První polovina filmu mě naprosto okouzlila a tak citlivý film pro všechny věkové kategorie jsem vážně dlouho neviděl. Ten svět a to zpracování je pěkně udělané a na Spielbergovi je vidět, že když už něco natočí, dělá to vážně s láskou k filmovému řemeslu. Bohužel druhá část filmu, kdy dojde k uskutečněnému plánu už přeci jen trochu nudila a ten konec mi obecně nesedí. Plně nevyužitý potenciál. 85% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce se jedná o naprosto vytříbenou záležitost, avšak po stránce scénáristické už to taková sláva není. U The BFG jsem měl po většinu času pocit, jako by Steven Spielberg většinu svých umných režisérských schopností zcela zapomněl. Jistě, chápu, že tato látka je určena primárně pro dětské publikum, nicméně by zde mohl být alespoň lehký náznak pevnější kostry příběhu a lepší filmový spád. Je totiž docela na pováženou, když je u filmu režiséra takového formátu nejvtipnější a nejpamětihodnější scéna s prděním. „Never get out of the bed. Never go to the window. Never look behind the curtain.“ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemám absolutně žádný problém. Příjemně se na to dívá a poslouchá, ale to je bohužel vše. Děj je nemastný, převážně se nic velkého neděje a to dokáži odpustit i pomalejší tempo. Spielberg se moc nepředvedl, jeho úpadek začíná být viditelný. Scéna lovení obrů na závěr neměla chybu, ale to jsem vážně čekal skoro dvě hodiny na minutové finále? To snad ne! 4/10 = 48% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nádherný film ,ůžasné propracované prostředí z výbornou hudbou, místy nevím proč připominajici sám doma. krásný příběh, jediné co mi na filmu dost nesedělo byli vojáci a možná královna celý svět obra byl uzavřen v krásnem prostředí, plny barviček snů, kde zkomoleně mluvil , čoklidi fnokurka a nejlepší šumlenka, vojáci se tam prostě nehodily. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)
  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama