Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (316)

Vitex 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Asi bych do filmu, na který můžou rodiče přivést i dost malé děti, nedával motiv, že se obr přivolává tak, že skočíte z vysokého patra a on vás chytí, protože vám vždy naslouchá a je poblíž. Ale jinak je to moc pěkná pohádka, která se zastává outsiderů. Scéna, kde malá holčička běhá po lese a honí sny, mě nečekaně naprosto dostala. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg už natočil mnohem lepší filmy – to je pravda, nicméně ani tato pohádka není zlá. Jen je prostě oproti knížce obyčejně průměrná a ničím výjimečná. Což je vážně škoda, protože co se speciálních efektů týče, tak ty nebyli ale vůbec špatné. Jen to tempo bylo vážně místy až uspávající – s tím musím souhlasit. Jak se říká: i mistr tesař se někdy utne a já doufám, že se Steven Spielberg spíš vrátí k filmům pro starší publikum, tam si je mnohem jistější…50% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Příjemné, nádherně natočené vizuální pohlazení, ve kterém není po filmařské stránce nic špatně, ale celé to plyne tak nenuceně, volně a soustředěně, že budou všichni hledat jenom negativa. Magická atmosféra, odzbrojující kamera a prostředí, neodolatelně charismatický Mark Rylance.... Spielberg umí vytvářet rodinné příběhy kolem dětských hrdinů tak poutavě jako nikdo jiný. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Spielberg si po třiceti filmech vysloužil první dvojhvězdu a první vyloženě nepovedenej film, kterej ač je pohádkou pro celou rodinu, v žádnym myslitelnym aspektu nemá šanci zaujmout děcko, natož pak diváka dospělýho. Přitom mě osobně v rodinný poloze seděl vždycky možná i víc, než ve sci-fi nebo válce (ET, Hook, Empire of The Sun (jo, i to je spíš rodinný než válečný), Tintin, ale třeba i AI), The BFG je ale bohužel zoufalá nuda postrádající i onu pověstnou spielbergovskou hravost.! Měl by rychle natočit Mnichov II... nebo tak něco. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady jsem doplatil na to, že chodím na filmy do kina, protože jsem musel trpět u dabingu. V celým baráku jsou čtyři poutače, tři hajzlbáby a dva diváci, ale je strašně velkej problém obětovat jeden čas originálu, protože by asi ubíral místo Jonesový... Pěkná pohádka, ale musíte se na Spielberga těšit. Nudle s mákem se bez polití máslem taky dají sníst jenom když máte vážně hlad. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu v kanadskom Vancouveri sa začalo 23. marca 2015 a skončilo 12. júna 2015. (ČSFD)
  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama