Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (316)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát mě Steven Spielberg nedokázal uspokojit. Bohužel si vzal asi velké sousto, ale nebyla to chyba pouze jeho, ale především příběhu, který vlastně nic zajimavýho nenabízí. Je trochu nedomyšlený, bez nějakého zvratu, zápletky a v konečném důsledku ztrácí smysl. Jinak se na to pěkně kouká. Všechny ty efekty a tak, to šlo... stejně tak hudba Williamse byla fajn. Jen tenhle film postrádá duši! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dal s tím pokoj Zemeckis, tak teď bude otravovat Spielberg? Hnusný nudný a nesnesitelný film, nejspíš Stevenův nejhorší. Nebo aspoň nejhorší za dlouhou dobu. Malá holka bez charakterů a spousta zeleného plátna proměněného ve špatné efekty. Nezajímavá projížďka uncanny valley, na kterou už se naštěstí zapomnělo. Vlastně ani nevím, proč jsem na to koulal. 1 a 1/2 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Představitelka holčičky unesené do říše obrů je fajn vybraná – nepůsobí příliš sladce, přesto je milá a vzbuzuje dojem rozumného dítěte, které je opuštěné. Dobře hraje. Ale příběh není moc nosný a až příliš se utápí v CGI animaci. Závěr filmu mi navíc připadá morálně sporný, protože obři byli potrestáni více méně jen na základě snu mocného člověka – v tomhle případě královny. To je nebezpečná myšlenková zkratka. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že tvorba spisovatele Roalda Dahla není v našich končinách příliš známá - anebo minimálně dostatečně doceněná.Myslím hlavně okouzlující moderní pohádky. V jeho hlavě se zrodil Willy Wonka z továrny na čokoládu, právě on je autorem Jakuba a obří broskve nebo Fantastického pana Lišáka. A je také tvůrcem obřího světa v Obru Dobrovi. Scénář si sice s Dahlovým příběhem docela zahrál, ale naštěstí se režie chopil Spielberg, kterej dokázal scény oscilující na hranici vtipu a trapnosti po chvíli lavírování překlopil na správnou stranu. Týká se to hlavně zapojení anglické královny do děje a "prdící scény" při slavnostní snídani, která mohla k dětinskému nevkusu sklouznout velmi snadno. Jeho zásluhou je film točený v kanadském Vancouveru retro Londýnem, atmosférou sirotčinců a zablácených nočních ulic britskou esencí natolik natolik prodchnuté, že sami Britové by to možná ani stejně dobře nedokázali. A taky do role smutného a dobráckého obra, dojímavé i živé zároveň, obsadil svýho oblíbenýho Marka Rylence. Společně s animátory stvořili postavu, která se ze všeho nejvíc podobá nějakému hodnému dědečkovi. Stačilo mi to vidět jednou, ale bylo to moc příjemný setkání s dětskou imaginací Roalda Dahla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Panebože, Spielberg, čo sa stalo, ČO ťa preboha prinútilo vziať réžiu TAKÉHOTO filmu, takejto blbosti? Aj mizerný Jack, zabijak obrov pôsobí oproti tomuto čudu ako film roka. Má to neznesiteľné dve hodiny a raz za čas sa mihne dobrá scéna, dobrý nápad alebo dobrý záber. Ako celok je to ale hrozné a zrejme jeden z najslabších filmov Stevena Spielberga. Nesympatické postavy v čele s otravným deckom a desivým obrom, ktorý sa až strašidelne podobal na Liama Neesona (v skutočnosti Mark Rylance, ktorý sa teraz hrá na dokonalého dôchodcu, ale, Mark, nezabúdaj, že niektorí z nás si ešte veľmi dobre pamätajú tvoju Intimitu!). Spočiatku to nie je zlé, napríklad ma zaujali maskovacie metódy, ale postupne sa to pokazilo a už to nikto neopravil. Absurdne pôsobí vizuálna stránka, ktorá je štylizovaná ako retro z 19. storočia a potom do toho nalietnu armádne helikoptéry. No neviem človeče. Zápletka nezaujímavá už v jednej vete, nieto ešte v 120. minútach. Konkurenčná skupinka obrov úžasne zdržuje tempo, atmosféra miestami až WTF, réžia ako po ťažkom úraze. No proste slabota a bieda. A tie prdy komentovať nebudem. Najradšej by som tento film nebol nikdy videl. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF. (Varan)
  • Steven Spielberg v mene všetkých tvorcov prehlásil o projekte toto: „The BFG očaril rodičov a ich deti na viac ako tri desaťročia. Sme poctení, že správcovia pozostalosti Roalda Dahla poskytli práva na sfilmovanie práve nám.“ (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama