Reklama

Reklama

Rozmanitý západ Spojených států amerických

(TV film)
  • Francie USA Côte Ouest et Far West (více)
Francie, 2012, 2x52 min

Režie:

Pierre Brouwers

Obsahy(1)

Výjimečné přírodní scenérie i historie států Arizona, Nevada, Utah a Kalifornie. Putování pestrým západem Spojených států amerických začíná na pobřeží Tichého oceánu v Los Angeles. Spolu se San Franciscem představovala tato města v době zlaté horečky naději na lepší budoucnost. Proudili sem osadníci ze všech koutů země, a došlo tak k dynamickému rozvoji této oblasti. Autoři filmu se snaží zachytit nejen krásu impozantní přírody a národních parků včetně proslulého Monument Valley, ale rovněž historii i současnost západní části Spojených států amerických. Opomenout samozřejmě nelze ani Hollywood, při jehož vyslovení lidé dodnes sní. Zklamán nebude žádný milovník filmu, na své si přijde každý... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Druhou hvězdu přidávám za rozsah a krásnou přírodu na čemž tento dokument nemá žádnou zásluhu. Jeho ztvárnění je trestuhodné. Špatná a velmi ledabylá je kamera - rozhrkaná, nečistá, plná plytkých záběrů, snímání z jedoucího auta a nadužívání rybího oka. Střih je trestuhodný a najdeme zde všechny chyby, které by vám vytkly v každé filmové škole a možná i v zájmovém kroužku. Nasazování hudby, kdy skokem skončí a přejde do jiného motivu...prostě jak když pejsek s kočičkou vařili dort. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O ničem. Film neudrží myšlenku, přeskakuje z tématu na téma jako splašený Babiš ve zřejmé snaze demonstrovat rozmanitost, kterou vetkali tvůrci dokumentu do názvu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný dokument. Los Angeles a zejména San Francisco jsou nejkrásnější americká města a příroda tam je velkolepá a úchvatná. Zase mě to nadchlo tam jet. 80%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama