Reklama

Reklama

Vysoké napětí

(festivalový název)
  • USA High Tension: Ueli Steck and the Clash on Everest (více)
Trailer
Dokumentární / Krátkometrážní / Sportovní
USA, 2013, 37 min

Obsahy(1)

Mount Everest se loni dostal na titulní strany novin po celém světě. Byla zveřejněna zpráva, že Ueli Steck (přezdívaný jako "Swiss machine") a Simone Moro, dvojice jedněch z nejvýraznějších alpinistů, byli napadeni rozzuřenými šerpy v druhém táboře, zatím co se pokoušeli o výstup novou moderní cestou. Poté z hory prchli v obavách o svůj život a vyostřenější střety. Incident vyvolal řadu pobouřených reakcí jak mezi nosiči, horolezci tak mezi průvodci. Tým filmařů z Reel Rock Tour, který zahrnoval horolezce a fotografa Jona Griffita a úspěšnou horolezkyni Melissu Arnot, která pětkrát zdolala nejvyšší horu planety, byli s kamerou svědci incidentu. Přináší tak exkluzivní výpověď, co se ten den stalo a proč. (Snow Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Dokument, který svým obsahem překvapí tím, jak se mohou dlouhodobé plány z ničeho nic změnit a rázem se tak špičkové horolezectví stává něčím diametrálně jiným. Pohled na otázku nevinného konfliktu je nabídnut z vícero stran, a tak má divák možnost udělat si dostatečně objektivní názor. Efektní znázornění prostředí obklopující nejvyšší bod světa s dostatečně intenzivní náplní. ()

Reklama

Související novinky

Snow Film Fest 2014

Snow Film Fest 2014

23.10.2014

Tradiční podzimní festival těch nejlepších filmů se zimní tématikou opět zahrnuje filmy, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech. Vybrané filmy jistě zaujmou… (více)

Reklama

Reklama