Reklama

Reklama

Terminus

(festivalový název)
  • Austrálie Terminus
Trailer

Částečně sci-fi, částečně thriller a částečně postavami vytvářené drama Terminus, film režiséra Marca Furmie, vypráví příběh o událostech odehrávajících se v malém americkém městečku kolem hlavního hrdiny filmu David Chamberlaina (Jai Koutrae). Po téměř fatální nehodě odhalí ohromující, nebývalý objev, který bude určovat nejen osud Davidovy rodiny, ale celého lidstva. (hajdano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s vesmírným šutrákem, který páchá dobro, zase nebyl tak úplně marný, ale film se až příliš soustředí na postavy a ta nejsou zase až tak moc zajímavé. Rozumím tomu, že si chtěl režisér trošku zafilozofovat, ale na to bohužel ještě nemá. Být to trochu akčnější, hodnotil bych asi výš, ale takhle to na víc jak 40% nevytáhnu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že s levnějšími, ale relativně dobře natočenými sci-fi se poslední dobou roztrhl pytel, což se ukazuje třeba na snímku "Terminus". Celkově to není rozhodně dokonalé, ale jsou zde prvky, které jsou rozhodně dobré. Především trikově je snímek hodně povedený, za což jsem osobně moc rád, ale ten závěr mi vyšel tak nějak do ztracena. ()

Reklama

sethi 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám radši filmy v pomalém a naléhavém tempu, méně akce a efektů a více příběhu a postav. Což Terminus jakž takž splňuje. Herce, krom jednoho, sem v životě v ničem neviděla, nehrají zas tak špatně....nó... neruší film :D Pro mě je tohle sakra víc než nějaký Batman vs Superman (kde se to hemží digitálními potvorami a výbuchy a postavy mají debilní motivaci) Zde je motivace postav uvěřitelná, stejně jako vize naší budoucnosti. Civilní sci-fi, o kterém budete chvíli přemýšlet. Ne však s moc povedeným koncem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Zajímavý nápad je tu naprosto blbě podán, protože je to podané celé strašně zdlouhavě. Díky tomu ten film postrádá nějaké napětí a atmosféra je tady tak slaboulinká, že to moc nezachrání. A to je právě to nejhorší na tomhle filmu, protože jinak příběh je zajímavý, herecky to taky špatné není, kamerou taky ne, ale celé je to prostě natočené tak strašně zdlouhavě, že mě to ve finále ani moc nezaujalo. Když už to bylo nudné, tak jsem čekal ještě nějaký velký konec a ono... zase nic. Potenciál tu byl, ale bohužel to nevyšlo. 2* ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dneska už nieje také ľahké prehrabať sa mnohými sci-fi filmami a nájsť takí, ktorý má v sebe prvok originálnosti. Či už ide o nápad, dej alebo iba samotnú myšlienku. Science-fiction mám rád ale nemám čas sa prehrabávať v odpadkovom koši aby som nejaký taký našiel, tak zvyčajne stavím na niekoho typ a takto som mnohokrát narazil na snímky ktoré mi vyrazili dych, v tomto prípade však nie. Tu ma najviac zarazilo to, že, relatívne, originálne substancie, s ktorých by sa dalo vyťažiť šťavnaté existenciálne dielo, tvorcovia udusili v lacnom béčkovom klišé kabáte, vhodné akurát na druhoradé TV vysielanie o 20:30 na Dajto. Výhovorka, že ide o low-cost budget film nieje na mieste. Niekedy je menej viac a v tomto prípade by to platilo. Príbeh sa odohráva v poctivom juhoamerickom zapadákove. Chlapík, ktorému nedávno umrela manželka sa v poslednom čase utápa v alkohole. Takto napitý sa raz v noci vracia domov keď pred ním spadne meteorit čo zapríčiní jeho haváriu. Deň na to ho objaví jeho dcéra bez jediného škrabanca, hoci je jeho auto rozbité na totálku. Jeho správanie sa zmení a začne mať vízie o konci sveta ktoré zapríčinili jadrové zbrane. Meteorit ktorý padol na zem je vlastne klbko inteligentného dna ktoré nejakým spôsobom predá správu o konci sveta tomuto chlapíkovi a dokonca mu predá aj plán na zostrojenie plechovej bunky ktorou túto katastrofu prežije. Meteoroid má schopnosť úplného vyliečenia človeka. Takto sa podarí napríklad vojnovému veteránovi prinavrátiť končatinu o ktorú prišiel, scénka z rastom je veľmi zaujímavá. Ako vravím, zaujímavé momenty sa miesia s úplnými kravinamy, ktoré iba kazia dojem. nechcem prezrádzať ale koniec mi dal poslednú facku ktorá ma prebudila zo sna, a povedala mi... Tak toto niéééé. Neviem či sa do toho snažili "vizionársky zahrnúť" aj bibliu ale nevyšlo im to. ()

Galerie (11)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama