Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rakouský novinář Helmut Zilk počátkem roku 1968 začíná uskutečňovat živé vysílání rozhovorů z komunistického Československa pro rakouskou televizi. Při natáčení se Zilk seznámí s rebelujícím českým režisérem Janem Davidem a jeho krásnou přítelkyní, herečkou Evou. Mezi úspěšným novinářem a vzdorovitým umělcem se rozhoří vášnivý souboj o srdce Evy, které každý nabízí budoucnost po svém. Do milostného trojúhelníku zasáhne srpnová okupace Prahy, při níž se Honzovi podaří natočit brutalitu a násilí okupantů. Film je třeba urychleně dostat k mezinárodní veřejnosti. Paradoxně jedinou cestu na Západ představuje právě Zilk. Lze mu však věřit a nebude mít nakonec dramatický útěk do Rakouska pro Honzu a Evu fatální následky? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

zette 

všechny recenze uživatele

Libilo se mi herecke obsazeni a to snad u vsech postav. Namet a rakouska koprodukce byly taky duvodem, proc se na film tesit. Posledni tretina filmu vyborna, skvele vygradovane napeti, atmosfera sice jen takova televizni, ale porad dobra. Velka skoda pro film, ze si tu pomyslnou zaverecnou latku neudrzel i na zacatku. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu děsná nuda a přes přehrávání některých herců, otřesný dabing Vici a Brzobohatého, který byl na pěst, dost o ničem. Druhá polovina už byla zajímavější a film mě i začal bavit, bohužel na celkový dojem z filmu to moc nepřidalo. A tak jediný co si z filmu po týdnu pamatuji jsou erotické scény, headshot z tanku a že americká cíga jsou lepší než ruská. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek měl být poctou Janu Němcovi, vycházel koneckonců z jeho povídky, ale nemůžu si pomoct, mám pocit, že nějak nedošlo na to, že by se o skutečnou poctu jednalo. Spíše je to klasický český film o snaze se vyrovnat s minulostí, ale s tím, že jediné, co je tu opravdu dobré, je scéna, kterou Jan natočí na kameru, respektive donutí Jardu natočit. Pak už je to jen bez nápadu. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní po formální stránce, vyspělá režie, nápaditá kamera. Ovšem scénář na velmi slabé úrovni, jehož slabiny odkryli hlavně herci, kteří nevěděli o čem přesně hrát. Popis událostí a kvalitní předloha Jana Němce nemusí ještě znamenat, že z toho bude úspěšný a dobrý film. Pobavily mě Brzobohatého písničky. Část druhé hvězdy patří i Hádkovi, Daně Markové a kostýmní výtvarnici. Obsazení Kerekes bylo v tomto filmu úplně zbytečné. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vše už bylo řečeno v hraném dokumentu Holka Ferrari Dino. Ale když už je tu film, který je napůl český, vidím to skoro jako svou povinnost se podívat, co z toho kouká pro diváka. Dala jsem si rakouskou verzi. Abych byla spravedlivá, počkám si ještě na českou, třeba mi to sedne o fous líp. Obšírněji se vyjádřím až potom. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • Odborným poradcem z hlediska historických faktů byl specialista na kulturní a politické dějiny 20. století, doktor Petr Koura. (ondradvori)
  • Postava hlavního hrdiny Jana Davida je inspirována samotným režisérem Janem Němcem. (Zdroj: Falcon)
  • Od 5. října 2014 se natáčelo v Praze na Vinohradské třídě, kde tyto exteriéry posloužily pro akční scénu srpnových událostí 1968. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama