Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský film o záchraně rybářské lodě "Lutéce" jejíž posádka těžce onemocní. Kapitán volá krátkovlnnou amatérskou vysílačkou o pomoc. Hlášení zachytne amatér v severní Africe. Místní lékař podle příznaků zjistí, že posádce hrozí smrt otravou botulinem, nedostane-li před osmou hodinou ranní sérum. SOS vysílané z Toga zachytí mladý radioamatér v Paříži, kterému se podaří získat sérum a vypravit jej směrem k Norsku, do Berlína. Zásluhou amerického vojáka a sovětského policejního důstojníka se lék dostane včas do Norska a je shozen poblíž lodě. Jediný zdravý člen posádky Arab Mohamed lék zachrání a tím i celou posádku. Film o solidaritě lidí různých národností, kteří zachrání deset neznámých námořníků, byl promítán na IX. mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a byla mu udělena „Velká cena IX. MFF v Karlových Varech". (Filmový přehled)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Christian Jaque je dnes pravom zabudnuty reziser, film nema nic co ponuknut po X rokoch. je to dobova podivana, ktora navyse behom casu brutalne starne. Tu zub casu pracuje nemilosrdne : 45 % ()

Reklama

babka 

všechny recenze uživatele

Film byl uveden ve Filmovém klubu Alfa Sokolov v sezoně 1985/86. Připomněla jsem si jej na LFŠ. Ztráta času. Měla jsem jít na sklenku s přáteli. ()

JORDY 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už trochu úsměvný idealistický snímek, jehož hlavním tématem je, že lidský život má větší cenu, než cokoli jiného. I když se snaží předat svou zprávu nerealisticky a víceméně naivně, jsou takové filmy dle mého názoru do dnešní doby stále potřeba. Už zhruba po necelém prvním bloku filmu můžeme tušit, o co budou postavy usilovat a k čemu se směřuje, avšak tvůrcům se podařilo vytvořit řadu narativních kliček, které dokáží naši pozornost udržet až do konce filmu. 78% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2011 | Naivní kýč, skutečně působící jako takový špatný vtip. Postupem stopáže se vytrácí veškerá napínavost snahou o všeobjetí Evropy a klacky pod nohy mu hází i scénáristicky vyžvatlané situace. Většina postav jedná nejvíc mimo očekávání a pořádně debilní je poslední stojící řízek na lodi. Za zmínku stojí leda mladý Trintignant a Thirardova kamera, která se při scénách na lodi stále neklidně houpe. Měl jsem jít radši na Erotikon. ()

Zajímavosti (2)

  • Film získal na MFF v Karlových Varech v roce 1956 Křišťálový glóbus. (M.B)

Reklama

Reklama