Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Chtěl jsem dát lepší 2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou třetí z milosti dal. Duchařiny mám rád, znám o dost lepší, zejména ty, které režíroval James Wan. Přesto, na to jedno shlédnutí to až tak zlé nebylo. Má to výborný úvod a zajímavý závěr. Prostředek filmu je takový mírný, bez nápadu. Ale přesto, je tu Rko, pár krvavých scén tu je (sám bych teda ještě víc přidal na pile). Občas se člověk lekne a finále je zajímavé. Má to i dobré herce a zajímavý příběh. Tak proč být přehnaně kritický? Rovný, ale koukatelný průměr na jedno neškodné shlédnutí. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Neoriginálna klišoidná ducharina ale aspoň kvalitne nakrútená s mnohými skutočne peknými zábermi. Kameramani sa tu vyhrali.... a zvukári tiež. Indické prostredie tu bolo využité na maximum. Konečne niečo iné oproti stereotipným americkým lokáciam. Prekvapujúco mi neliezla na nervy ani Lori. Fungovali aj hororové prvky... Nasraté som z toho nemal, ale taký nepríjemný pocit sa zopárkrát dostaví. Pravdupovediac čakal som blbosť, takže som spokojný. 70 %!! ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho sem chtěl fláknout jen 2*, ale ten konec to trochu zachránil. Jak psal Alík, http://www.csfd.cz/uzivatel/394553-alistairmir/ film měl rozhodně na víc. Jinak sem nevěděl, že si tam zahrál ve vedlejší roli i Jarda tygřík alias jarous http://www.csfd.cz/uzivatel/398920-jarous/ ) Dost mě pobavila roztomilá holčička, jak tatínkovi mile vysvětlovala, že se maminka bude zlobit, když zasviní celou podlahu v kuchyni. Ta paní co chtěla zpátky Olivera do říše mrtvých a jak "svižně" chodila, tak nějak si představuju svoji cestu do práce v těch 67. letech..., bo ani třetí pilíř nepomůže... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pane jo, tohle byla dobrá hovadina! Prostředí Indie se sice v hororu jen tak neokouká, ale všechno ostatní je do nebe volající. Máma žije s manželem v Indii. Potká ji katastrofa a ačkoliv jedno dítě zachrání, druhé ji umře div ne v náruči. Následně se objeví nějaká Indka, že zná místo, kde se může se svým synem rozloučit. Jedná se o klášter uprostřed džungle, ve kterém se nachází dveře do země mrtvých. Když přes den vysype popel, tak v noci se její dítě objeví za dveřmi. Háček je, že ty dveře nesmí otevřít, aby nevypustila mrtvoly do země živých. No a ty samozřejmě, ejhle, otevře. V tu chvíli se táhne duch jejího dítěte s ní přes půl zeměkoule jako smrad a straší ji až do zemdlení. Do zemdlení jejího, ale i diváka… ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jednotvárna, vykrádačková, OBOHRATÁ platňa, akých sa každoročne objavuje kvantum a o kiná ani nezavadia. Tu však asi trochu zavážil komerciou skazený Alexandre Aja a samozrejme obľúbená cica z Walking Dead. Mňa to nejak nebavilo; ani tie slabšie 3* som takmer nedal, ale tým, čo už netrpezlivo čakajú na Conjuring 2 a Insidious 4 to možno práve ulahodí. Btw. trochu som si pri tom spomenul na nedocenený "Vinyan", ktorý s podobnou tematikou narábal originálnejšie, dospelejšie a nie tak stupídne prvoplánovo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)

Reklama

Reklama