Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (129)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další ghost story o paní, která zas udělala něco co neměla. Nevybočující duchařina, který svým kolegům nedělá ostudu, ale nepřináší do žánru nic nového a drží se zajetého standartu jak u lekaček, tak u příběhu. Snímek si drží fajn temnou atmosféru, kterou ale nedokáže využít a nejspíš se o to ani nesnaží. Film se aspoň rychle rozjíždí a stejně rychle končí. Hlavní zlá postava nemá šanci jakkoliv vyděsit a tak zůstává nevyužita. Jako jednohubka fajn, ale nic víc nečekejte. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Čo môže človek k tomuto klenotu vôbec povedať? Myslím si, že som už dávno nevidel horor, ktorý by bol jedno veľké chodiace klišé a vôbec nedokázal budovať atmosféru. A miesto toho robil len staré známe ľakačky, ktoré sú už neskutočne otravné a únavné. V prvom rade bol film neskutočne nudný, maximálne režijne odfláknutý a jediné dobré postavy tohto filmu sú pes Wilson a komorná Piki, ktorí tomu aspoň niečo trošku dodávajú. Inak mám pocit, že všetko ostatné nefunguje, alebo sme videli miliónkrát predtým a bolo to otravné už vtedy. Takisto ako pri ďalšom tohtoročnom hororovom fiasku s názvom The Darkness. Neviem ani čo povedať. Len nuda, frustrácia a postupom času aj absolútna nechuť to dopozerať. "The Other Side Of The Door" rozhodne fanúšikom hororu neodporúčam a radšej by som povedal, aby si pozreli niečo iné. Niečo, kde sa atmosféra duchariny vie oveľa viac dostať do povedomia. Z tohto roku podľa mňa asi najvýraznejšie uspeli v tomto žánri Before I Wake alebo The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist. Takže radšej si pozrite tie. Hodnotenie: D- ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Standardní duchařina, která vykrádá vše okolo daleko... Příběh o matce, která přivede ze záhrobí svého mrtvého syna, samozřejmě povahově lehce pozměněného, mně lehce připomněl Řbitov zvířátek... Atmosféru má film poměrně slušnou, zhruba dvě lekačky zafungují, trochu však zamrzí malý prostor ducha malého kluka... Prostě duchařská jednohubka, která sice nenadchne, ale v záplavě silně nepovedených podobných hororů v posledních letech, rozhodně ani neurazí... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě The Other Side of the Door představuje poměrně milé hororové překvapení, které v rámci duchařského subžánru funguje prakticky ve všech ohledech skutečně dobře a jako velký bonus tu pak k tomu musím připočíst i absenci happyendu, což vždy můj výsledný dojem ještě výrazně vylepší, takže za mě vážně fajn podívaná. Kdybych tu měl tedy přeci jen ale něco vytknout, tak by to byla snad jen postava ústřední hrdinky, matky, která se občas chová dost naivně, jinak ale musím opravdu jen chválit. V první řadě by to bylo každopádně skvěle zvolené prostředí indického města, které nabízí správně potemnělou, syrovější atmosféru a působivě špinavý vizuál, dále mě oslovila i poměrně poutavá zápletka, která tedy sice vážně není kdovíjak nápaditá, či originální, ale své si plní do puntíku, má spád, skutečně spousta napínavých scén, působivé hororové výjevy, ke konci pak i slušnou gradaci a jak jsem již zmiňoval, samotný závěr nemá žádné sluníčkové rozuzlení, za což si vždy tvůrci zaslouží jasný palec nahoru. Postavy a jejich herečtí představitelé jsou jinak spíše béčkovějšího ražení, nicméně i oni si své odvedou v přijatelném standartu, a byla by škoda nezmínit i fakt temný hudební podkres, který v podobných filmech má vážně zásadní vliv na celkový divácky pozitivní dojem, což se zde jen potvrdilo. Za mě se zkrátka jedná o neprávem opomíjenou a dost nedoceněnou žánrovku, která minimálně příznivce podobných typů filmů musí jednoduše nadchnout, a ostatní pak alespoň fakt bavit. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Johannes Roberts mně dokázal vyrazit dech svým 47 Meters Down, Temnou stranou dveří to bohužel nedokázal zopakovat, přestože nepůsobí úplně bezradně a jisté řemeslné kvality uznávám. Svým dějem mě však nedokázal zaujmout, navíc těmi duchařinami jsem už opravdu přesycen. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)
  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)
  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)

Reklama

Reklama