Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Členové rodiny Mac Bee (Michel Piccoli) se stanou diktátory nad kolonií, která bude vytvořena v Paříži. Paříž bude rozdělena do sektorů podobně, jako býval Berlín svou pověstnou zdí. Všichni členové rodiny Mac Bee trpí zvláštní nemocí a nutně potřebují transplantaci orgánů. Jediným vhodným dárcem je Tykho Moon, který pravděpodobně zahynul při požáru, ale proslýchá se, že je stále naživu. Mac Bee uspořádá lov na Tykho Moona. (Snorlax)

(více)

Recenze (7)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa toto sci-fi nepáčilo. Bolo plné prachu, predpotopnej techniky, akoby ho točili v šesťdesiatych rokoch, idiotských dialógov (žabožrútčina mi neuveriteľne pílila uši), v ktorých som sa neraz stratil, nesympatických postáv a mal som pocit, že tam furt tie kamienky z kameňolomu škrípali pod nohami topánok. Potreboval som enormné množstvo energie to dať do konca. Mám taký pocit, že komiks by sa mi páčil viac, ale film to bohužiaľ nezvládol. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý, i když vlastně nakonec poněkud klišé (hodný polda, zamilovaná nájemná vražedkyně, muž bez paměti), a je v tom několik rovin, jak se dá film chápat (včetně modré krve a degenerace nejen "šlechtického" rodu, ale obecně vládců), jenže té dekadence na mne bylo až příliš a časem mi lezla jen na nervy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z těch tří Bilalovek mi tahle sedla si nejméně, ale s trochou dobré vůle tomu ty 4 stárs dám... Není tam vlastně nic špatně, jen ten příběh mě něják výrazněji nezaujal.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám problém s tím, jak to hodnocení uchopit. Atmosféra téhle zvláštní sci-fi ze vzdálené budoucnosti si mě získala už od samého začátku, nepustila mě až do konce a už jen na základě ní a skvělého vizuálu (který mi trochu připomínal Jeuneta, akorát ochuzeného o výrazné fantasy scény) jsem se nemohl dočkat, co všechno z toho vzejde. SPOILERY Jenže ono to postupem času přestalo cokoli dalšího rozvíjet a skutečně šlo jen o svrhnutí vlády, nic víc. KONEC SPOILERU Už to by se dalo brát jako mínus, jenže během sledování mi došlo, že Bilal si na nic víc nehraje a že mu šlo hlavně o to atmosféricky podat tenhle námět, takže se ve mě perou dojmy, jestli to buď akceptovat, nebo být zklamaný z toho, že to nedokázalo naplnit svůj potenciál. Ale co tak nad tím přemýšlím, tak se přikloním spíš k lepšímu hodnocení, jelikož si připadám vlastně celkem spokojený - bavilo mě to, napínavé to je, dobře vedené taktéž, Julie Delpy je skvělá a povedených nápadů měl Bilal naštěstí dost, takže tím pádem nemám problém tomu ty slabé čtyři hvězdy dát. Něco to do sebe prostě má. Slabé 4* ()

Reklama

Reklama