Reklama

Reklama

Yakuza apokalypsa

  • Japonsko Gokudó Daisensó (více)
Trailer

V nemilosrdném podsvětí jakuzy není legendárnějšího muže než jejího šéfa Kamiury. Říká se, že je neporazitelný, ve skutečnosti je to ale upír! Po pokusu o atentát Kamiura kousne svého věrného nohsleda a předá mu tím své upírské schopnosti. Kamiura není typický šéf jakuzy - je to laskavý člověk, který zbožňuje sousedy ve své čtvrti a malým podnikům prodlužuje splatnost půjček, bez nichž by nemohly existovat, aby tak zamezil vstupu velkých korporací. Když ale do města přijede pistolník s vizáží Djanga, oblečený ve španělském mundúru ze sedmnáctého století, vyjde najevo, kým Kamiura doopravdy je - upírem! Brzy poté je Kamiurův chráněnec Kagayama obdařen výjimečnými schopnostmi svého učitele. Vydá se do ulic s novým gangem tvořeným běžnými občany s rašícími tesáky v ústech, připravenými bojovat za své území. Japonský filmařský extremista, režisér Takaši Miike (13 samurajů), se vrací ke svým bizarním kořenům v této akční hororové komedii, ve které nechybí upíři, gangsteři, zemětřesení, sopky, monstra, bojová umění a dokonce ani pletařský kroužek jakuzy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy jsem sice od Japonců zvyklý na všelijaký bizár, ale tohle bylo už i na mě příliš... bizarní. Zfetovaná dadaistická šílenost, jejíž nejnormálnější postavou byl můj oblíbený indonéský trpajzlík Yayan Ruhian, známý též jako Šílený pes. Myslím, že divoká různorodost tohohle Miikeho eintopfu je spíš na škodu, aspoň tedy já osobně bych si vystačil s jedinou dějovou linií o upírech v Jakuze. Ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil, protože nevyzpytatelný scénář chystá stále nová a nová překvapení. I po vizuální stránce celkem spokojenost, je stále na co koukat. No a jelikož bych se rád v příštím životě narodil jako Japonec, tak musím dát aspoň tři hvězdy, abych si neznepřátelil bohyni Amaterasu tím, že se ušklebuju nad díly jejích oddaných poddaných. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přece jenom Miike, kterého si více představuji jako akčního režiséra, který se nezastaví před žádným násilím a před žádným bořením hranic mezi žánry. Tohle na jednu stranu vypadá jako pořádně drsná gangsterka, když se najednou objevil žabák. A celé to nějak zázračně funguje. Drsné souboje, skvělé vychytávky a opět neskutečné triky. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Takaši vybruslil ďalší remix podivných figúr a Yakuzu sekundárně infikoval vampire témou, přitom neopomenul taky nadsázku a pridal fajty, v ktorých má part ne ledajakej Frog man. Tamojší podsvětí málem zosmiešnené. Celý je to voraz a beru to jako vztýčený režisérov prostředník na hierarchiu tamojšího podhubia. Seriózny snímok vyrovnáva takou hračkou a to si môže dovoliť thx stykom s YK komunitou, podobne ako Fuqua v ledajakým ghette. ( škoda mini Yayan prezentaci ) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Slibný ale podivně nevyužitý námět s (rychle hasnoucími) záblesky geniality. Hravě japonský žánrový mix se cení, ale film nemá ani z poloviny tolik charismatu (a stylu) kolik by si mít přál. Místo lepšího rozvedení ústřední myšlenky, která tam někde pod tou šíleností přeci jen je, se Yakuza Apocalypse uplácá v přetažené stopáži. Miike na ultraweird vlně funguje jako žádný jiný režisér a to zejména proto, protože jeho ultraweird jde vždy ruku v ruce s ultracool. Tady se na coolness ale bohužel zapomnělo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kageyamov život nemal až do momentu, kedy spoznal šéfa miestneho klanu Yakuzy žiadny zmysel. Od prvého momentu ako ho zobral pod svoje ochranné krídla, sa stal jeho najväčším vzorom. Túžba stáť sa jedného dňa rovnakou osobnosťou bola pre Kageyamu najvyššou prioritou. Keď je jedného dňa svedkom jeho brutálnej vraždy, zdá sa že stratil veškeré ilúzie o svetlej budúcnosti. Tesne pred úplným skonaním mu však samotný šéf predá silu a moc o ktorej mladý, ambiciózny mafián nemal ani potuchy. Len vďaka nej však dokáže vybudovať nový klan, za pomoci ktorého môže pomstiť jeho smrť či nastoliť novú hierarchiu i poriadok. Nápad síce originálny, ale čo z toho, keď samotný snímok nie je ani vtipný, ani nijak mimoriadne hororový. Čo je však ešte horšie, je neskutočne dlhý a nudný zároveň. Spočiatku je akčných scén pomerne dosť, taktiež kadejakých striekancov od šabľovačiek, no bohužiaľ, akosi sa to míňalo účinku. Nemôžem si pomôcť, no nebavilo ma to, nie je tu k videniu ani gore, ani hovno, ani nič. Záverečná tretina je síce akčnejšia (možno aj vtipnejšia), no je to už klasická Japonská "ujetina", kedy sa na scéne objaví akési zelené "mončiči". Dnes nemám šťastnú ruku na voľbu filmov. Vonku je hmla jak v riti, ochrápaný som z toho, ešte aj naša 20tka na MS v hokeji prehrala s Čechmi. No povedzte sami, čo je toto za deň? ;) - 45% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama