Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadné stvoření zničí 70 % měsíce, aby demonstrovalo, jakou silou vládne. Poté vyšle varování všem vládám, že pokud ho nezabijí do března příští roku, zničí i Zemi. Dále také požaduje, že se stane učitelem 3. E na Kunugigaoské škole. Nikdo není tak mocný, aby mu mohl říct ne. A tak se toto záhadné stvoření stává třídním učitelem 3. E. Studenti nejsou vyučováni jen v klasických předmětech, ale i v zabíjení – vláda je totiž požádala, aby se o to pokusili, a komu se to povede získá odměnu deset miliard jenů. Zabije někdo z nich nového třídního, kterému dali jméno Koro, nebo to nakonec zvládne nějaký profesionál? A dokáže je učitel Koro vůbec něco naučit?! (Zíza)

(více)

Recenze (15)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Japonské filmy pozerávam už dlhé roky, preto mám pocit, že som si zvykol prakticky už na všetko, keďže ich fantázia nemá hraníc, ale aj tak ma stále dokážu prekvapiť. Už len tá zápletka, tajomný tvor so schopnosťou zničiť našu planétu vyžaduje, aby sa stal triednym učiteľom problémovej triedy, kde sa navyše študenti trénujú v zabíjaní, aby ho konečne dostali, pričom ten tvor to po nich sám vyžaduje je tak absurdná, že som to musel vidieť a našťastie som s výsledkom spokojný. Celkovo sa z toho určite dalo získať aj viac, stačilo by, keby to bola čistokrvná akčná sci-fi komédia, miesto toho sa film už čoskoro prepne do rodinného módu s dôrazom na priateľstvo, sebadôveru a podobne, no presne toto som aj čakal a tak nie som výraznejšie sklamaný a navyše aj toto je dobre zvládnuté. Pár prvkov mi síce moc nesadlo, napríklad prítomnosť druhého tvora, čo trochu narúšalo výnimočnosť toho hlavného, no hlavne prispôsobené zbrane, využívanie skutočných zbraní schopných ublížiť aj ľuďom by bolo určite atraktívnejšie, než toto, ale inak si ani nemôžem sťažovať. Celkovo je to správne japonsky uletené a štýlové, kde nechýba plno ich typických znakov, skvelých nápadov a situácií je tu nespočet, napríklad také opravovanie písomiek behom naháňačky so štíhačkami nemalo chybu, sadol mi humor a ani tá akcia nie je zlá, aj keď od filmu tohto typu z japonskej produkcie predsa len čakám ešte viac. Postava tajomného tvora je perfektne zvládnutá po všetkých stránkach, páčil sa mi ten jeho umelý zjav, ale aj úsmev za každých okolností a dobré hlášky a až na absenciu niekoho skutočne výrazného, ktorý by to dokázal utiahnuť aj sám nemám žiadny problém ani s ľudskými postavami. A vizuálne je na to radosť pozerať. Takže od Assassination classroom som až na pár detailov dostal presne to, čo som aj čakal, ale myslím, že to malo zostať len pri jednom filme. Ale aj tak si pokračovanie pozriem, keďže pár otázok zostalo nezodpovedaných a pritom sa v nich stále ukrýva potenciál. 75% ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Teraz pozerám, že existuje aj anime. Priznávam, že o téme počujem prvý krát, ale pri japoncoch a (na) japonských klišé názoroch, že obľubujú hlavne tentacle hentai, ma hlavná postava ani neprekvapuje :D K filmu som sa dosatl náhodu v lietadle. Skrátka chobotnicový učiteľ, príšera, ktorý sa neustále usmieva vychováva z nejakého dôvodu(dôvod je v závere naznačený) skupinu looserov zo strednej školy, aby sa stali prvotriedni zabijáci tým, že ho musia zabiť do maturity, inak zničí zem a všetko žívé na nej. Je to také animovité, tým úsmevom ma kora-san celkom iritoval, ale po hodine v lietadle sledovaním displaya som si zvykol a bral som ho ako hotovú postavu. Žiaci sa správajú typicky, ako ich poznám z rôznych anime. Niektorí namachrovaní drsňáci, ďalší sebamrskajúci pochybovační nesmelí panici. Dej je normálkou, ako z nejakého 30 dielneho anime, kde sa žiaci zlepšujú a dej sa poodhaluje. Na konci všetk okončí happy endom, ale to je ľahké očakávať. Na koniec priznám, že to nie je moja šálka kávy. ()

Reklama

Ducke 

všechny recenze uživatele

Kdo ještě neviděl, tak ať radši koukne na anime. Pokud se Japonci snaží natočit něco co by muselo stát víc peněz než co jsou ochotni do toho investovat, tak to dopadne, že začnou škrtat části příběhu a zjednodušovat, Pak to dopadne asi takhle. Když k tomu připíšeme výkony některých herců, kteří vypadají jako kdyby stáli poprvé před kamerou, tak z toho nemůže být kvalitní adaptace, tak dobré anime jakou Ansatsu kyoshitsu určitě je. Jestli i takhle dopadne film Bakuman, tak už opravdu nevím... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Drama o problémové třídě, kde nastupuje nový učitel který si problémové žáky získá, v japonské verzi. Takže učitel je mimozemská potvora se spousty chapadel, co má snad miliardu schopností (kam se hrabou Avengers, tenhle by je do minuty rozmetal) a má hlavu jako nějaký smajlík a problémoví žáci se učí na profesionální zabijáky. Jo, ctěný pan mimozemský učitel chce zničit Zemi a chce po svých žácích, aby ho zabili, což snad ani nejde, když má tolik schopností. Málo absurdní? Tak přihodíme robota, co se vyvíjí a se spolužáky komunikuje taky přes aplikaci v mobilu. Stále málo? Ok, přidáme nějaké děcko, co je taky asi mimozemšťan a má chapadla ve vlasech. Nestačí? No, takhle bych se mohl ptát ještě dlouho, tady absurdita střídá absurditu, šílenost šílenost (i když, po zhlédnutí obou Abeced smrti můžu být rád, že tu na mě nevybafla ženská s obřím pérem...). Jo, Japonci mají divné filmy. Dokud nepřišla vraždící robotka, bylo to pro mě za 5*, jelikož jsem se u toho skvěle bavil. Třeba scéna, jak ten učitel dělá docházku a ostatní po něm střílí s cílem ho zabít, se mi dost líbila. Jenže po té robotce se mi to už začínalo zdát překombinované. A takhle se to táhlo po celý film, ačkoli se pak několik zajímavých a vtipných scén ještě objevilo (žáci a učitel mírumilovně sedí na střeše pozorují hvězdy, a všichni si povídají vesele o tom, jak pana učitele zabijí a učitel se na to těší). Jinak, je to fakt jen pro milovníky anime a milovníky absurdních komedií (sem spadám já). A tohle je hodně absurdní komedie, takže kdo není ochotný přijmout fakt, co se tam děje, ať se na to radši nedívá. Pro mě to byla příjemná podívaná, i když překombinovaná a mírně zdlouhavá. Hodina a půl by byla fajn. 3* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se z přetvořením seriálové předlohy do celovečerní podoby poprali opravdu výtečně. Snímek nejenže nepůsobí epizodním dojmem, ale až na pár zkratkovitých a málo uvěřitelných částí, je dramaticky velmi dobře sevřený a disponuje vyváženým temporytmem. Špatné nejsou ani tvůrčí změny, jako z důvodu dramatičnosti přidané prostřihy do minulosti, či z důvodu šetření odebrané výlety mimo školní prostředí. Postava učitele Kora sice působí plastovým dojmem, kvůli celkově uvolněně atmosféře s pořádnou dávkou nadhledu to vůbec nevadí. Pár výtek by tu tedy bylo, ale je třeba uznat, že hlavní klady seriálu tu zůstaly do posledního detailu zachovány. Příjemným překvapením pro mě byla i naprostá absence křečovitých hereckých výkonů. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama