Reklama

Reklama

Svatý Mikuláš

  • USA St. Nicolas
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trávil jsem víkend s omladinou na chatě a chtěla to pojmout jako horor víkend. Proč ne, řekli jsme si my staří. A tak jsme po setmění četli strašidelné příběhy z knihy a večer si pustili pár hororů. Jedním z nich bylo toto. Sám jsem to nikdy neviděl a vždy těmhle studentským záležitostem rád dávám šanci. Bohužel od dob, co jsme všichni viděli Blair Witch, kde vlastně nic strašidelného vidět nebylo, ale mohutně tu hrůzu kompenzovaly různé zvuky a roztřesená kamera, nás nic už asi nemůže tak ohromit. Skoro se zdá, že vše po tom už jsou jen více či méně povedené variace na tento legendární horor, který i leckterého dnešního teenagera donutí jít po zhlédnutí večer temným parkem hodně rychle.. :-). Opuštěná psychiatrická léčebna v lesích, to je mslím místo pro horor zvolené naprosto ideálně. Chvilkami to docela bavilo a párkrát jsem se i lekl. Škoda, že ta zápletka byla tak naivní a že partičku nehonil jen ten jeden mazlík... Ke konci tam už bylo přestrašidlováno. Trochu mi tam neseděl ani hudební podkres. Na stranu druhou mi nepřišlo, že by parta nějak extrémně přehrávala a i díky kratší stopáži se to dalo docela dobře dát jako zajimavá jednohubka. Dávám za 2 elektrošoky. * * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klukům se rozhodně nedá upřít zápal, ale použít hudbu do found footage horroru je prostě blbost. Ztrácí to na syrovosti, pocitu reálu, a intenzivnějším scénám to na napětí nepřidá. Místy hodně špatný zvuk beru jako nutné zlo každého amatérského projektu. Na druhou stranu, zdejší herecký kolektiv je docela sympatický (navíc Danča je kočka), ústav správně hnusný, a tvůrci se vytáhnou s několika zajímavými nápady ohledně strašení. Škoda jen toho absentujícího děsu. Zlo tedy opět nepřekonáno. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je NESKUTEČNÁ PECKA !!!! Šel sem z toho úplně do kolen, jak to zmákli!!! Za nicotnej rozpočet tohle??!! Neuvěřitelnýýýý!!!!! 30 min docela komedie, a pak jízda jak prase, skvěle použitý filtry, lekačky, napínavý jak prase, hudební a zvukovej doprovod , černobílý závěry ... BOMBA!!! BOMBA jak prese!!! Dokonce ještě lepší než slovenský ZLO a v to sem nedoufal !!!! 5/5, protože aktuální sračkoidní FF ze zahraničí se proti tomu můžou jít zahrabat. A to píšu smrtelně vážně, nikdy sem nikomu nelezl do prdele a kdyby to byla sračka, tak to napíšu ... ale tohle bylo neskutečný představení a jízda od poloviny ... na ty prachy... nechápu, hlava nebere!! - - Navíc je třeba hodnotit v rámci SUBŽÁNRU !!! Ne jako film obecne v jednom pytli s Titanikem a Vojínem Rayenem ...!! Jestli někdo z místních hodnotitelů kolem 3* myslí, že natočí za NIC něco stejně dobrýho, tak sežeru vlastní koule!!! Jsou to idioti ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Já to vlastně docela chápu - vždycky, když jsem chlastal v Jekyllu na Americký, nezřídkakdy mi jeblo taky. A tenhle film tam směle začíná... jinak celkem fajn amatérská variace na Grave Encounters, přičemž je třeba vzít v potaz, že 1) Grave Encounters nestáli za nic už sami o sobě 2) mizivé zkušenosti a nízká produkční hodnota jsou na filmu zoufale vidět. ()

Alfréda

všechny recenze uživatele

Kdo viděl původní kinoverzi, bude hodnotit určitě výše. Ta nově sestříhaná verze co je volně ke stažení je oproti té původní narychlo uplácaná a neforemná. Některý scény by mi tam osobně bylo hanba dát, viz poletující nábytek na špagátech. Z herců vyzdvihuji pouze a jenom Václava Šindeláře aneb huliče a pařmena Viktora. O hudbě ve FF už tu toho bylo napsáno dost a myslím že to byl manýr režiséra, sice se mi ten song od Smrtislava hrozně líbí ale do FF prostě nepatří... Obdivuju každého kdo se snaží udržet hororový žánr při životě a navíc pokud je to někdo z Česka, je to fajn pokus a první krok, další už bude jistě povedenější. Tohle mi námětem přišlo naprosto neoriginální a skoro bych řekla že je to trochu plagiátorství, určitě se dá pořád vymyslet nápaditější FF než levná kopie Grave Ecounters. Ve filmu mám malej štěk a je mi upřímně líto, že ten film taky hyzdím, kvalitu výkonu jsme si všichni sami ohodnotili už na place a upřímně jsem nevěřila že se to tam použije, byla to spíš pr*el... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Petr Smazal bol počas natáčania 2x hospitalizovaný v nemocnici. Prvýkrát kvôli štyrom prebdeným nociam a po druhý raz pri natáčaní scény v zvieracej kazajke, kedy spadol a narazil si rebrá. (BoredKid)
  • Desky se jmény pacientů ve filmu obsahují skutečná jména lidí ze štábu a jejich přátel. (mazadlo)
  • Všichni tvůrci i herci pracovali na filmu bez nároku na honorář. (mazadlo)

Reklama

Reklama