Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži, jedna žena a zločin... Francouzský film Mužská záležitost je soubojem dvou silných mužů, dvou životních principů a především hereckým koncertem dvou velkých hvězd francouzského filmu, ke kterým se diváci neustále s obdivem vracejí. Obávaný komisař Servolle (Claude Brasseur) se přátelí se slavným architektem Faquetem (Jean-Louis Trintignant). Servolle si váží svého přítele, se kterým sdílí vášeň pro cyklistiku. Právě pracuje na případu sériového vraha, jehož obětí, podle všech indicií, se stala i Faquetova žena. O to větší důvod vraha dopadnout. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně poskládaná záležitost, dva velcí herci, dva skvělí dabéři, neustálé vracení se na "závodní" okruh, vyšetřování, lehký náznak tradičního motivu "policejní komisař od případu odstupuje" ovšem změněného vztahem Servolla a Fagueta. Vůbec nevěřím tomu, že film vznikl až na začátku 80´s, že není starší. Borci na začátku naběhnou v kulichách, říkáte si, tehdy asi lepší výstroj neměli, ale v letních měsících už mají docela obstojné vybavení. Více takových filmů, u nichž si ještě nikdo nedovolil atmosféru pokazit zpraseným novým dabingem! Erotika v úvodních titulcích, které nejprve nemáte šanci pochopit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tour de Meurtre. Odskočit si z amatérského cyklistického závodu, zavraždit manželku a poté se vrátit do pelotonu, jako by se nechumelilo? Tohle je slovy Mirka Dušína nečestné a nesportovní..! Dejme stranou, že zločin dost riskantně spoléhá na nepřítomnost svědků a samozřejmá existence druhých klíčů od auta je dlouho ignorována. Díky Brasseurovi, který se snaží celou dobu vysvléct Trintignanta ze žlutého trikotu, se to chvílemi mění až v krimikomedii a právě odlehčený rám příběhu umožní, abyste svižně dorazili až do finiše a překvapeně koukali, komu při závěrečném spurtu spadl řetěz.. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Cyklistická komunita drží spolu, šliapanie do pedálov, ako aj iné športy, spája osobnosti všetkého druhu a zamestnania. Tak spojí aj obchodníka a inšpektora, a spojí ich ešte jedna vražda, ktorá je štvrtá v sérii podobne spáchaných. Námet trochu od Agathy Christie, no prevedenie nie je bohvieaké. Má to byť thriller, ktorý ale nenapína, hlavne úvod je zmäteno podaný a nejasnosti si treba domýšľať. Mužská záležitosť je dilema, či uprednostniť priateľstvo alebo spravodlivosť. Slabšie tri hviezdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že Vám nelže. Je to, bohužel, horší. On se zmýlil." Mám rád sportovní přátelství a kdyby toho nějaký kamarád zneužil a vraždil, tak bych ... mu asi poskytl alibi, protože přece byl celou dobu se mnou. Nebo nebyl? Bylo naprosto skvělé sledovat komisaře Servolla, jak se mu začal ztrácet asfalt pod galuskama a jak začal dumat o tom, co se to vlastně stalo mezi 16-tým a 19-kolem. Já si tedy dovolím podotknout, že kdybych jezdil pravidelně stejný okruh, tak bych páté kolo rozeznal od dvacátého asi jen podle toho, že ... vlastně nerozeznal. Takže Fagueta jsem taky viděl v 17. kole a basta. On to být nemohl, i když to možná udělal, ale kde je zbraň? Zamotané to bylo a mě to tedy dost bavilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Nicolas Ribowski natocil jeden z najlepsich francuzskych filmov. Akcia ziadna, tempo je prvu polku filmu neskutocne pomale a Trintignant a Claude Brasseur nie su sympataci, ale potom v druhej polke filmu sa tempo rozbehne a odzneju nadherne dialogy a k tomu plus doslova perfektna rezia. Dal by som 5 hviezd, ale prva polka si to proste nezasluzi. 86 % ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama