Reklama

Reklama

Na Sever

  • angličtina Into the North (více)
Ukázka z filmu 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina teenagerů odjíždí na Sever. Bez rodičů, učitelů, dospělých – mají jen sebe navzájem. Začíná jejich největší životní dobrodružství. Stráví spolu čtyři roky v Dánsku, v oáze uprostřed běsnící světové války. Jen díky tomu se jim podaří přežít apokalypsu a začít nový vlastní život. Po 70 letech od svého odjezdu se rozhodli vyprávět svůj příběh. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dánsko je pro z hlediska životního prostředí děsivá země. Nedozírné pole, špatné počasí a půda promořená výkaly býložravců chovaných na export masa. Dnes se do toho přidali afričtí a arabští migranti. Ale jako nouzovka ukrytí před válkou na čtyři roky dobré. Z rozvleklého vyprávění babiček při čaji, který se tehdy stýskalo po domově doprovázeném černobílými nostalgickými fotografiemi jsem si postupně skládal celkový obrázek. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Z plakátu by se mohlo zdát, že na sever vyrazili na kolech. Na fotce jsou však mladí dospělí, ale na sever jely ještě děti. Nelze ani domyslet, jaké to je být odtržen od rodičů, sourozenců, přátel. Vykořenění. Osudy smutné, včetně druhého stěhování z Dánska. Zase na druhou stranu pěkné jak jeden může zaplnit zem . ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od tohoto příběhu čekal lepší a poutavější zpracování ale svojí výpovědní hodnotu film i tak má. (Jeden svět Benešov - 9. 5. 2015) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kino Dukla - 21.4.2016 - silný a zajímavý příběh. Bohužel místy je zpracování nudné, natahované. Vadily mi zdlouhavé záběry na vlak, vystupující či nastupující lidi, hloučky telefonujích (případně osamocané telefonující muslimky v Berlíně) - to je spíš sonda současnosti než doby 2. světové války. Naštěstí má film pamětníky - včetně pana Vilímka. Těším se, že si přečtu knížku. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama