Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac menej to isté, čo prvá časť, pričom opäť platí, že dvakrát opakovaný vtip už nie je tak vtipný. Uletenosť série už beriete ako fakt a nie je potom tak prekvapivo zábavná, ako na prvý krát. A to to ani na prvý krát nebolo, až na pár super momentov, žiadne komediálne terno. Musí sa stále brať ohľad aj na tú pribrzdenejšiu sortu puberťákov, takže trápne vtipy sa striedajú s tými priemernými a lepšími. Ale cítiť, že na tretí krát, pokiaľ sa nejaký scenárista poriadne neutrhne z reťaze, to už bude vyložene sklamanie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela stejně dobrá sranda jako minule. Líbilo se mi to uštěpačné sekání na všechny strany, youtube blbkami počínaje, přehnaně na oko cool slušňáky se zdánlivě ušlchtilými cíli konče. A i ten hlavní hrdina není tak úplně čistý. Jednoduché, oddechové, zábavné. Že budu u Německé komedie čekat na trojku, by mě nikdy nenapadlo. Doufám, že bude. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o partě retardů z Goethovy školy šel kvalitativně dolů, ale ne zas o tolik. Všechny klíčové postavy zůstaly a ty protivné se v zásadě dost eliminovaly – především Elizabeth coby jinak hezká Karoline Herfurthová, jejíž role i v jedničce byla ukazovat protiklady flákače Zekiho a poctivku Elizabeth, takže sympatická ani nemohla být. Dvojce Fakjů škodí dvě věci: jednak návrat charakterů na začátek, i když na konci jedničky byli už všichni jinde (což při sledování těsně za sebou, jak jsem to podnikl, bije do očí), takže se opět všichni chovají jako kreténi, než se zase napraví. A taky vůbec ten pitomej nápad školního výletu do Thajska. Přes dobré momenty (zápasení se Schillerovkou) je tu mnohem víc mravoučných keců ohledně sirotků po tsunami a podobně. Naštěstí je Zeki Müller pořád frajer, Chantal a Zeynep neboli Jella Haaseová a Gizem Emre dorostly v opravdový sexy kočky a fantastická kreace Uschi Glasové jako učitelky Ingrid mě rozesmála jako snad nejlepší moment celé trilogie. Na pár nekorektních fórů připadá hodně korektních, ale celkově to funguje, humor je ještě bláznivější a dovede to zabavit po celé dvě hodiny stopáže. A významné plus je multikulturní poselství. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sledovat každý den, jak tomuto filmu roste hodnocení, je pro mě dost nepochopitelné (jednička 74%, dvojka aktuálně 86% - to jako vážně?). Protože mně osobně tenhle film vyloženě přišel (ve srovnání s jedničkou) jako výrazný sestup dolů po všech stránkách, nebavilo mě to, humor mi přišel protivný a postavy nesympatické (s tím se váže moje největší zklamání z toho, že herecký prostor mé oblíbenkyně Karoline Herfurth byl zmenšen na minimum, a na její místo - co do významu postavy - se prodrala Jella Haase, která mi moc nesedla). Spolu se smutným faktem, že CinemArt film stejně jako jedničku distribuuje výhradně v hnusném českém dabingu, je to pro mě dostatečný důvod, proč dát za sebe max. 3 hvězdy. Komentář Wicky zde či recenze Franty Fuky řekly vše za mě už předem a plně se s nimi ztotožňuji. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je to tady. Už před rokem jsem v kině kroutil hlavou nad absurditou této německé ptákoviny (dvojka je jediný díl, který u nás měl premiéru s minimálním zpožděním oproti Německu). Co naplat, když se zařadí maximální rychlost a film jeden povedenej gag za druhým. Kdekdo mi může lamentovat, že takhle fungujou i Babovřesky, jenže Fakjů pane učiteli je úplně někde jinde. Má šmrnc, má koule, má onu mladickou divokost kolující v žilách všech hlavních protagonistů, má barevný filtr co spolu s popkulturní muzikou nažene testosteron do žil. Se správnou partou lidí rozhodně povinnost! PS : Kdy bude trojka? EDIT v roce 2018 :D ... 90% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Na niekoľkých propagačných plagátoch drží Zeki (Elyas M'Barek) provizórnu kušu vyrobenú z veľkého pravítka a veľkého kompasu. Táto položka sa vo filme vôbec neobjavuje. (Zeker)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) se svými žáky a místními sirotky na výletu v Thajsku navštíví McDive jedí jídla v baleních s německými nápisy, přestože se jedná o thajskou pobočku McDonald's. (hansel97)

Reklama

Reklama