Reklama

Reklama

VOD (1)

Být úspěšným lupičem vyžaduje mít pevné nervy. A když jste k tomu i učitelem na střední, potřebujete nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller (Elyas M'Barek) v bláznivé školní komedii Fakjů pane učiteli. A nyní je všemi milovaný kantor Zeki Müller zpět.  K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: především ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě a jednoduše mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které rafinovaně ukryje do plyšového medvídka. Jenže jeho tak trochu potrhlá kolegyně Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) plyšáka bezelstně věnuje dětské charitě v Thajsku. Souhrou náhod ředitelka školy zoufale shání učitele, který by jel se studenty na školní výlet do zahraničí. Chce, aby její "Goethovo gymnázium" předčilo svého namyšleného konkurenta, "Schillerovo gymnázium". Obě školy totiž soupeří o uznání ministerstva školství. Zeki se této příležitosti chytí. Vidí v tom šanci, jak získat diamanty z východoasijské země zpátky. Spolu se školním kroužkem ekologie, mezi nimiž nechybí exot Etienne, který z 11% trpí Aspergerovým syndromem, a parta grázlíků z 10. B v čele s Chantal, odcestuje do chudé rybářské vesnice v Thajsku. A tam se všichni tvrdě a nemilosrdně střetnou s učitelem Hauke Wölkim a jeho třídou šprtů a šplhounů ze Schillerova gymnázia. A aby toho na Zekiho nebylo málo, tak se jeho studenti navíc rozhodnou zabránit svému zbožňovanému učiteli, aby našel „své" diamanty a pověsil učitelování na hřebík. Jak Zeki, který je pořád jednou nohou v podsvětí a druhou ve sborovně, skončí? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (423)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|63%| Shlédnuto v kině. No, na tohle jsem se teda fakt do kina nechystal. xD Ale když jsem byl nakonec ukecán, tak jsem na to šel. První díl jsem neviděl. No, nebylo to tak zlé, jak jsem si zpočátku myslel, že bude. Je to taková německá retardovaná komedie, která především díky dobrým hláškám hlavního hrdiny (učitele) filmu si udržela mou pozornost až do konce. Nějak moc vtipných scén zde není kromě dvou povedených. Spíš je to stavený na těch hláškách, kecech, které mě opravdu bavili, takže jsem se fakt smál. Studenti byly retardi no, ale občas i pobavili. Učitel byl ale nejlepší. Co k tomu dodávat ? Neplánové kino jsem přežil, takže ty 3* dávám s čistým svědomím a ze zvědavosti se někdy asi podívám i na ten první díl. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Zklamaný německý divák Hans Štetke se nenechal odradit nevalnou úrovní prvního dílu a kino poctil svojí návštěvou i podruhé, neboť nadále věřil v sílu německého národa a chtěl vrátit hrdost německé kinematografii. Ale opět si jen stěžuje: Na ja, sehr witzig! Nemecky narod je f slzach. To neny rezšiser, das ist ein Terorist! Warum nemecky narod must platyt za takofi scheiße Spielfilm. Když byl meine Onkel na fronte, sčilel takofi tčerny žebraky do hlafi, ale any fe snu by cho nenapadlo, že jednou bude botyč chrat v nemeckym filmu. Ja zirala na to jak na zjefeny. Kein ftyp, co tochle mnelo byt?! Nemecky narod habe kein respekt. Toho tčernycho Kerl by nefipral any Ariel. Na to se nedalo dyfat. Nykdy by mne nenapadlo, že lze jit sehr chluboko, ještě chuř než poprfi. Ja nepofazšofala kino nafščeva za wichtig, ale když se chraje nemecky Spielfilm, je to pžimo narodny pofinost. Unbekannte cherci, jak z total ochotnyk difadla. Našch narod milofal Vlastu Buriana, aber hier nebyt ftyp, jen Große Scheiße. Meine chrdost klesla na nejnyžši urofen. Sedam do Volkswagen, necham se fichulit od Claudia Schiffer a pak umyslne sjedu ze skaly. Nicht mehr, bitte. A já dodávám: film na rozleptání mozku. Kurva, jak toto může být v červených číslech?! Tenhle film absolutně nesnese srovnání s žádným jiným filmem. Jsem svědkem zrodu nového žánru zvaného Deutsche Stupidum. Dvě hodiny mně připadaly jako věčnost. Jo, německá kvalita, pevnost a blbost. 0% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pokračovania úspešných filmov zväčša už nedosahujú takú kvalitu ako "jednotky" - a to je presne aj tento prípad. Fack Ju "dvojka" nebola síce až tak zlá, ale už to stratilo tú svoju prvotnú atmosféru a napriek tomu, že boli zachované postavy, tak aj so zmyslom pre humor to upadlo - hoci stále sa aj tu našli niektoré dobré scénky, nad ktorými sa dalo pousmiať. Ale oveľa viac ich pôsobilo skôr nátlakovým a trápnym dojmom. Už to jednoducho proste nebolo ono, a nepomohlo tomu ani exotické prostredie Thajska, ktoré so sebou nieslo obrovský potenciál. Žiaľ nevyužitý... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klasická 2. Prostě to není tak dobré, jako 1. Příběh je podobný, akorát že ze Zekiho už je plnohodnotný učitel. Stále ho honí jeho kriminální minulost, což ho zavede až do Thajska spolu s jeho třídou, Hledají totiž ztracené diamanty. Vše se samozřejmě zamotá a celý výlet se dost zvrhne. Nakonec se jim ale podaří vše urovnat. "Dal jsem mu na gumu čili." :D ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sledovat každý den, jak tomuto filmu roste hodnocení, je pro mě dost nepochopitelné (jednička 74%, dvojka aktuálně 86% - to jako vážně?). Protože mně osobně tenhle film vyloženě přišel (ve srovnání s jedničkou) jako výrazný sestup dolů po všech stránkách, nebavilo mě to, humor mi přišel protivný a postavy nesympatické (s tím se váže moje největší zklamání z toho, že herecký prostor mé oblíbenkyně Karoline Herfurth byl zmenšen na minimum, a na její místo - co do významu postavy - se prodrala Jella Haase, která mi moc nesedla). Spolu se smutným faktem, že CinemArt film stejně jako jedničku distribuuje výhradně v hnusném českém dabingu, je to pro mě dostatečný důvod, proč dát za sebe max. 3 hvězdy. Komentář Wicky zde či recenze Franty Fuky řekly vše za mě už předem a plně se s nimi ztotožňuji. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Na niekoľkých propagačných plagátoch drží Zeki (Elyas M'Barek) provizórnu kušu vyrobenú z veľkého pravítka a veľkého kompasu. Táto položka sa vo filme vôbec neobjavuje. (Zeker)
  • Po skončení závěrečných titulků je možné sledovat nevydařené scény. (Cheeker)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) se svými žáky a místními sirotky na výletu v Thajsku navštíví McDive jedí jídla v baleních s německými nápisy, přestože se jedná o thajskou pobočku McDonald's. (hansel97)

Reklama

Reklama