Reklama

Reklama

Manželské etudy


Ivana a Pavel (E01)

(epizoda)

V první epizodě budeme nahlížet do budované domácnosti Ivany a Pavla Halamkových, kteří měli oproti většině dobových novomanželů již před svatbou možnost vlastního bydlení. Jaký vliv bude mít na jejich vztah mateřství, které přichází záhy po svatbě, a celá řada Ivanových koníčků, včetně vystupování na divadelním jevišti? (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z příběhů z cyklu Manželské etudy Ivany a Pavla, který je člověkem, který má spoustu zálib a musí je nějak skloubit s časem, který chce věnovat rodině. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako rozjazd nie zlé, mne proste pripadá dosť zaujímavé sledovať Třeštíkovej "obyčajné" časozberné dokumenty a je obdivuhodné, že s nimi začala už začiatkom 80-tych rokov. Ale naplno tento projekt zaujal až keď sa Třeštíková k svojim "sledovaným" vracala po dajme tomu dvadsiatich rokoch. Až vtedy to získalo ten správny drajv. Prvé roky zvyknú bývať dosť nezaujímavé a len akýmsi povinným prológom k neskorším, často zaujímavejším pokračovaniam. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Síla časosběrného dokumentu je v současném shlédnutí všech tří dílů, z nichž nejzajímavější byl ten třetí, neboť až tam dochází ke krizi jinak celkem šťastného manželství. V první díle se zdá, že ačkoliv každý z manželů má jiný svět, tak se dobře doplňují a vše funguje, teprve ve třetím díle se ukáže, že právě tohle byl začátek konce. Fascinující je, že rodina, kde nikdy nikdo neměl vysokou školu, dokáže vychovat dva jedince, kteří jsou mimořádně úspěšní. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrad priamo pod pražským orlojom, kto by si neželal takú svadbu. Nevadí ani prstienok spadnutý priamo do hajzlu, to sa jednoducho nedá ani vymyslieť. Mať byt v Prahe je terno uz samo osebe, len tá rekonštrukcia keby trvala menej rokov. Začiatky režisérky je poznať a tiež začiatok manželstva, ked sú vyjadrenia dosť kostrbaté, ale o to prirodzenejšie. –––– Muž, když je nevěrnej, tak neohrozuje manželství. Když je nevěrná partnerka, tak rozbíjí manželstvo. Protože se do dotyčného zamiluje. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama