Reklama

Reklama

Manželské etudy


Ivana a Vašek (E06)

(epizoda)

Dnešní večer strávíme s manželi Strnadovými, kteří na počátku svého společného života museli skloubit budování nového domova a rodinné povinnosti se studiem architektury. Oběma se podaří úspěšně absolvovat a Vašek se v oboru uchytí. Ivana zůstává doma se třemi dětmi, ale nachází čas i pro vlastní tvůrčí činnost. (Česká televize)

Recenze (11)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manželské etudy jsem viděla už několikrát. Tento pár byl nejsympatičtější. Oba inteligentní, pracovití, v 1. díle se mi líbily záběry z jejich studia, obzvlášť Ivanu jsem obdivovala, jak všechno zvládá a čím vším si dokáže přivydělat. Když ona se učila, on umýval nádobí a radil jí a do toho malý Honzík, to bylo tak hezké, že jsem si říkala, ať jim to vydrží, ať se jim daří, protože si to oba zaslouží.  Život jim pak přinesl hodně starostí a smutků a oni je zvládli. Moc jsem jim fandila. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde po dobu několika let sledujete změny hlavních postav, to je zcela fascinující a působivé. ()

Reklama

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na ramena si naložili celý svět. Neptají se, zda chce být nesen, nebo zda jejich model je ten správný - jinak to prostě neumějí. Pochopitelně se z toho pak oba hroutí. Ona se chce zabít, on možná chce zabít ji a propadá se do těžkého pesimismu. Ten mu ale zároveň nebrání se posměvačně dívat na téměř jakékoli možné alternativy, u vlastních dětí (a právě u nich) nevyjímaje. Kdo nemaká a zkouší život vymyslet jinak, jako by nebyl. Výsledkem je velmi atraktivní telenovela, nadto téměř bez odmítání natačení. Ba řekl bych, že kamera je pro Strnadovi jen přidaným stimulem k vyprávění životního příběhu tím způsobem, kterým to činí, opravdu hrají svou vlastní roli. Jak jim nakonec ukáže syn, enfant terrible maximálně ignorující pošetilou polohu rodičovské autority, Strnad lze zvládnout být, ale s brkem v ruce a bez šílených ambicí je to / by to bývalo bylo mnohem snazší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvaja architekti, šikovní, pracovití, nehádajú sa, čo viac si želať ako záverečnú etudu? Tí dvaja by do jednoizbového bytu pomestili snáď aj sedemčlennú rodinu spolu s dvoma rysovacími stolmi. Všetko stíhajú, školu, prestavbu bytu, dieťa, vzťah aj pravidelný hot-dog, čo je spojovacím motívom tohto dielu. Ivana bola asi jednou z prvých živnostníčok za socializmu, keď si vybavila na národnom výbore povolenie na výrobu a predaj suvenírov. –––– Patří k omylům mládí si myslet, že luxus sexuálnímu životu prospívá. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama