Reklama

Reklama

Mirka s Tondou žijí s dcerou Lucií (18) a synem Tomášem (13) v typickém sídlištním bytě. Mirka má v přízemí domu malé vlastní kadeřnictví a Tonda je zaměstnán u firmy distribuující disky na pneumatiky. Dcera Lucie má vážnou známost, a to je velký rodinný problém, protože Mirka, která se vdávala v 17 letech, by ráda dceru od předčasných vztahů uchránila. Lucie se ale nedá, a tak zažijeme svatbu a narození malého Patrika. Mirka s Tondou se v časném věku stávají babičkou a dědečkem. Lucie s manželem bydlí ve stejném bytě, kde začínali Luciini rodiče. A tak se život opakuje. S tím rozdílem, že Lucie s manželem mají luxusnější auto, na dovolenou jezdí do Dominikánské republiky a Luciin manžel Martin neřeší v Mototechně brigády socialistické práce jako kdysi její otec Antonín, ale provozuje bazar a zastavárnu s mobily a televizemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodina sa dala do úplnej pohody, obaja partneri sa pracovne slušne realizujú presne podľa svojich predstáv. Ale predsa sa čudujú, že ich dcéra ide v ich šľapajách, dokonca to ešte vylepšuje. Veľmi šikovná rodinka, týmto tempom stihne Třeštíková v každom pokračovaní svadbu jednej generácie. Že by konečne rodina, kde sa nič zlého nedeje? Pekný je motív pravidelného rodinného fotenia v ateliéri, kde sa rekapituluje život. ()

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na můj vkus je to až moc o dceři s tim jejim kickboxerem. Rodiče spolu sice i po dvaceti letech zůstavaj, nerozvedli se, i když to skřípao hned od začátku, ale šťastní spolu očividně nejsou. A táta, kterej je o svym dítěti schopnej říct, že je zklamanej, že má dceru a že chtěl kluka, to je podle mě něco nechutnýho. Jak si to může nejenom myslet, ale i říct, a ještě k tomu na kameru - to je něco, co fakt v životě nepochopim. ()

Reklama

tron odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým sú na obrazovke ústrední manželia, je to síce nuda, zameraná čisto na peniaze (nemám rád takých ľudí – jeden príklad za všetky: na svadbe dcéry milión hostí, gýčová živá kapela a pečené prasiatka, ale najbližšia rodina, vrátane nevesty, s nervami v pr*eli. Tak kvôli čomu to robia takto na efekt? Aby vyzerali dobre pred národom, lebo vedia, že ich príde natáčať Třeštíková?). Ale dá sa to. Horor začína v momentoch, kedy sa Třeštíková venuje dcére, ktorá si nabalila vyholeného, potetovaného týpka. Obaja sa ozaj našli, to treba uznať. Ide len o prachy, prachy a potom ešte raz prachy. Po kom to tak asi dcéra zdedila? Rozmaznaný syn ešte nevie poriadne chodiť, ale hlavne, že má motokáru v cene ojazdeného auta. Strop dosiahneme v momente, kedy tieto trubky začnú vyjadrovať geniálne politické názory. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač krátký (pocitově teda ne), tak ten sestřih svatební párty mladých novomanželů je pouze pro otrlé. Svatební přípravy probíhaly ve svátečním klidu - "Jak se cítíte?" - "Hrozně." "nebuď na mě hysterická!" "já potřebuju soukromí, běžte pryč, jinak jí to prostě neudělám" "nešahej na to" "nech to, jen mi to tak shoď na stranu!" apod.... ovšem to je asi běžná rutina. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Příběhy jednotlivých epizod z dílničky Manželských etud, režisérky Heleny Třeštíkové ve vás něco zanechá, ať už pozitivního či negativního rázu, ale zanechá. U některých epizod se zdá až k neuvěření, jak radosti a strasti obyčejných lidí různého typu dokáží strhnout vaší pozornost. V tom je taky vidět, že Třeštíková natáčí všechny tyto epizody od srdce. Též se dá ocenit originalita časosběrného dokumentu, kde sledujete změny hlavních postav po cca 20 letech od posledního natáčení. To je zcela fascinující a působivé. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama