Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (518)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Argo 2 - made in Germany (takže o něco horší). Strašná škoda kostrbatého scénáře, který vrší jednu schématičnost za druhou. Protože jinak je to docela slušná německá krasojízda. Skvělí herci bez výjimky, stupňující finále a zajímavé, dobově dobře trefené, vykreslení sedmdesátkového Chile a tamních praktik tábora. Emma Watson potvrzuje, že se dokáže vymanit z role upištěné kámošky Harryho Pottera a začíná se z ní klubat top-notch herečka se všemi předpoklady pro ůspěch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem zpočátku ignoroval a podíval se na něj spíše z nouze a mile překvapil. Rozhodně bych se nenechal odstrašit žánry Drama/Romantický/Historický jako jsem se zlekl původně já, samotný námět je dostatečně zajímavý k zaujetí, že spolehlivě spadá i do žánru Thriller. Film sice není příliš drsný a dech vyrážející, jak by se dle popisu mohlo zdát, přesto napětí i atmosféra šlape perfektně, divák má obavy o hlavní postavy, jimiž jsou sympatická Ema Watson a Daniel Brühl. Za zmínku stojí i slizký Michael Nyqvist, kterého budete nenávidět od první zmínky. Kdo rád filmy o táborech s podivným režimem křížené s fanatickou náboženskou sektou bude spokojen. Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 1/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Napětí 7/10,Humor 5/10. Zábavnost 7/10.75% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film sráží dolů pár typicky laciných klišé a pak hlavně stěží uvěřitelný závěr. Jinak nemám větších výhrad . Jako připomenutí jedné velmi temné stránky Chile přesvědčivě natočeno a také velmi dobře zahráno. To platí hlavně pro Michaela, který si tuhle roli střihl s takovou chuti, až jsem ho málem nepoznával. A jsem opravdu moc rád, že se na tohle téma pořád točí filmy, aspoň si člověk udělá obrázek o tom, co dokážou, nebo snad dokázali udělat v USA pro demokracii . O to jim přece vždycky tak šlo. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

O existencii kolónie Dignidad, som priznám sa doposiaľ ani len netušila. Tento film ma však donútil doplniť si svoje znalosti a takéto filmy mám rada. Skutočné udalosti, spracované síce typicky žánrovo, ale našťastie tých momentov, ktoré mi vyslovene vadili a o ktoré ako divák zakopávam v každom druhom filme, tam nebolo až tak veľa a celé to o jednu celú hviezdičku u mňa zdvihla trojica hlavných hrdinov Emma Watson, Daniel Brühl a Michael Nygvist, pri spomienke na jeho postavu v tomto filme mi ešte určite dlho bude behať mráz po chrbte. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes evidentní nedomyšlenosti, které padly za oběť dramatičnosti (spuštění alarmu po knockautování důchodecké dozorkyně, nikdo na ně nečekal u výlezu z tunelu atd.) mě to fakt bavilo. Bylo to opravdu napínavý a ta sekta si v ničem nezadala s ovečkami reverenda Jima Jonese z Jonestownu. Daniel Brühl dobře hraje mentála. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Od roku 2005 sa Colonia Dignidad premenovala na Villa Baviera. Jej obyvatelia sú úplne iní, mladí ľudia chodia študovať na vysoké školy a Villa Baviera je otvorená aj verejnosti ako turistická atrakcia. (De Large)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama