Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (518)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečítal som obsah filmu a v podstate som len tipoval, že film bude o zamilovanej dvojici počas búrlivých rokov v Chille. Film ma milo prekvapil a ja mám prekvapenia rád. E. Watson vyrástla nielen do krásy ale i talentom a D. Bruhl už nikomu nemusí nič dokazovať. Prevratu v Chille je venovaný úvod, ale akonáhle sa E. Watson vydáva na cestu za záchranou svojho vyvoleného, začína byť film parádne napínavý. Známy slogan, že film je tak dobrý, ako je dobrá záporná postava tu platí dokonale. Michael Nyqvist si tu strihol takého slizkého hajzla akého som už dlho potreboval vidieť. Určite si to ako herec užíval a diváci si to užijú tiež. Narýchlo si nespomeniem, kedy som videl tak nesympatickú postavu,ale inak mám Nyqvista rád. Ja len, že to zahral fantasticky. V závere som trochu zdvihol obočie, keď sa po úspešnom zdolaní nebezpečnej hranice začali radovať. Hovorím, že je to trochu priskoro, cesta domov je ešte dlhá...Ako hovorí maďarský spoluobčan: "Nevrav skok, kým nepreskočíš hop!..." Maďar mal na mysli slovenské porekadlo: "Nevrav hop, kým nepreskočíš..." Silné štyri hviezdy, ktoré možno časom poskočia na plný počet. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Argo 2 - made in Germany (takže o něco horší). Strašná škoda kostrbatého scénáře, který vrší jednu schématičnost za druhou. Protože jinak je to docela slušná německá krasojízda. Skvělí herci bez výjimky, stupňující finále a zajímavé, dobově dobře trefené, vykreslení sedmdesátkového Chile a tamních praktik tábora. Emma Watson potvrzuje, že se dokáže vymanit z role upištěné kámošky Harryho Pottera a začíná se z ní klubat top-notch herečka se všemi předpoklady pro ůspěch. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podařená záležitost. Svižnej úvod po kterým, ale film nezamrzne naopak servíruje poctivou dávku deprese. Jasně, že se dalo ještě přitvrdit, ale o zobrazování násilí a mučení jako takového v tomhle filmu nejde. Spíš se mu daří dobře zobrazit a zachytit psychologickou podstatu zde páchaného zla. Obludného manipulování z lidmi a takřka neomezená moc ukrývající se navíc za rouškou pokryteckých božích keců. No a hlavní sektář v sobě toho bejvalýho nácka teda nezapře. Nyqvist je ultimátní slizoun ze kterýho fakt běhá mráz po zádech. Jinak uznávám, že ten dramatickej konec je trochu přepálenej, ale zase dokážu pochopit, že se to v takovým filmu v rámci vygradování napětí objeví. Každopádně je to jenom malá kaňka která mi kvalitní zážitek z tohohle filmu nevzala a tak můžu jednou taky dát za pravdu místnímu CSFD hodnocení a shodnout se s ním.80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám Hermijónu ráda, tak sem si říkala, že film z prostředí sekty by mohl být fákt peckoidní a když mi bylo prozrazeno, že Hermijóna jde ve filmu do naha, nebylo co řešit. Hm, prej do naha...vždyť je tam píču vidět (bohužel jen slovně řečeno, píču právě neuvidíte) . No tak sem si zklamaně otřela uslintanou hubu a jala se pořádně věnovat ději. Naša malá čarodějnice má za manžela totálního kokota, co když třímá v ruce foťák tak je průser na světě. Takže se rychle zjistí, že fotit převrat a mlácení lidiček nebyl super nápad a milej Daniel putuje do kolonie Dignidad. Emmička ho má bohužel pro nás ráda a tak do kolonie dobrovolně vstoupí, aby mohla sloužit bohu. Pokud si bůh představuje jako ideální sloužení fakt, že celej den Emma dře jak kráva na poli, večer si chvilku pospí na rozvrzaný posteli a jako bonus dostává po hubě, tak pak teda slouží fakt luxusně. Pán a vládce Dignitentononce je pravej pánbíčkář. Všichni jsou hříšní a zaslouží trest, ale na prcání dětiček nic špatnýho nevidí. Přesně proto nesnáším náboženství, vždy se najde zmrd co ho zkurví v tomto případě zprzní. Emmča zažije šuk, teda šok hned jak zjistí, že ženy se s muži nesmí vídat a tak se jí její "dovolená" lehce protáhne, ale naučí se škrábat brambory jak nikdo jinej, nemluvě o tom jak zručně loupala kukuřici a jak se krásně obouchala, plus scéna kdy hlavní sestru (čti píču) přetáhne po tlamě latí, to se mi líbilo. Nakonec svého milého (čti debila) najde a začnou spolu plánovat útěk. No a ten se jim samo sebou podaří. To není spoiler, že zdrhnou muselo dojít každý lamě, když je film inspirovanej skutečnejma událostma, tak někdo asi prchnout musel no né? Dočkáme se tedy happy endu a důkazu že boží mlejny melou sice někdy kurevsky pomalu ale jistě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Chce se někdo dobrovolně dívat na mučení křehké a něžné Emmy Watson? To je čirý sadomasochismus... V poslední době jsem viděl dva filmy z chilské historie, časově vzdálené o několik desetiletí. Nabyl jsem dojem, jako by to měl být nejbrutálnější a nejšílenější stát v Jižní Americe. Nesmím přitom zapomínat na Dům duchů vztahující ke stejnému období jako Kolonie. Pinochetův režim a převrat způsobil spoustu násilí a bolesti, ve spojení s uprchlými nacisty vytvořil hotové peklo. Na Kolonii se fakt nedívá příjemně, ale je dobře, že takové filmy vznikají a snad se takových ohavností již nikdy nedočkáme - i když současné směřování světa tomu moc nenapovídá. Herecky nemohu opomenout polyglota Daniela a fenomenálního Michaela Nyqvista - já jsem jej poprvé viděl v Mužích, kteří nenávidí ženy ve skrze kladné postavě. Od té doby ale už jen samí hajzlové, darebáci a kreténi. Škoda, že už není takový herec mezi námi. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Tak CIA, ako aj Simon Wiesenthal predložili dôkazy o prítomnosti nacistického "lekára" z Osvienčimu, Josefa Mengeleho, v kolónii. (De Large)
  • Od roku 2005 sa Colonia Dignidad premenovala na Villa Baviera. Jej obyvatelia sú úplne iní, mladí ľudia chodia študovať na vysoké školy a Villa Baviera je otvorená aj verejnosti ako turistická atrakcia. (De Large)
  • Natáčení probíhalo v Německu, Lucembursku, Argentině a Chile a to až do 19. 12. 2014. (Weasley)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama