Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (518)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne skratkovité. Ako fakt, absolútne by nebol problém zaplniť ďalších 30-40 minút. Takto napríklad Emma nezvláda makať na poli a v ďalšej scéne ju už chvália, jak je sikovná a jak ju majú všetci radi. Čas, ktorý v kolónii strávili, by som tipoval tak na dva týždne a ono to bolo vyše štyroch mesiacov. Za napínavý záver a výborného Bruhla 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes evidentní nedomyšlenosti, které padly za oběť dramatičnosti (spuštění alarmu po knockautování důchodecké dozorkyně, nikdo na ně nečekal u výlezu z tunelu atd.) mě to fakt bavilo. Bylo to opravdu napínavý a ta sekta si v ničem nezadala s ovečkami reverenda Jima Jonese z Jonestownu. Daniel Brühl dobře hraje mentála. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Až s odstupem necelého měsíce po zhlédnutí se mi podařilo shrnout své myšlenky a pocity z Kolonie do kratšího komentáře. Napadlo mě totiž jedno slovo vyjadřující vše - příběh, režii, herecké výkony, atmosféru, hudbu, pocity - DECHBEROUCÍ. A to doslova, hlavně z hereckých výkonů vynikajícího Daniela Brühla a skvělé Emmy Watson se mi tajil dech. A ne, ani na okamžik jsem na plátně neviděla Hermionu, ale Lenu! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilý počin, jemuž nechybí dávka napětí, trocha tajemna a hodně povedené atmosféry. Herecké výkony ústředních herců, Emmy Watson, Daniela Brühla a Michaela Nyqvista, jsou také důvodem, proč se Kolonie dobře sleduje a divák si udrží po celou dobu pozornost. Nakolik se příběh drží skutečných událostí, nemohu posoudit, avšak to na působivosti neubírá. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Emma Watson jako žena, která jde zachránit svého odbojářsky aktivního muže do “letního tábora”, kde řádí fanatismus, násilí a drsný Michael Nyqvist, který byl zde excelentní. Zpočátku strach z nudného filmu s válečnou tématikou komunistů, nacistů a dalších témat, která jdou mimo mě, vystřídal po chvilce zájem o to zjistit, co se v táboře vlastně děje. Dost krutá atmosféra, pocity beznaděje a nespravedlnosti a na závěr nervydrásající finále, kdy prostě fandíte hlavním postavám. Ve všech ohledech výborný film a obrovské must see překvapení. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Tak CIA, ako aj Simon Wiesenthal predložili dôkazy o prítomnosti nacistického "lekára" z Osvienčimu, Josefa Mengeleho, v kolónii. (De Large)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama