Reklama

Reklama

Zuzana a Stanislav se asi pět let před začátkem nového natáčení rozvedli. Zuzana žije s dětmi Honzou (18) a Zuzankou (15) na malém městě, pracuje jako pomocná síla v lékárně a chrání si svůj malý svět, do kterého se vejdou děti, práce a pravidelné sledování telenovel v televizi. Stanislav žije v Praze, vystřídal několik partnerek a poté se znovu oženil. Stanislav je velmi aktivní. Podniká, živí se jako překladatel a s novou ženou buduje ekologický dům. Děti mezi dvěma životními modely postupně volí cestu aktivity a činorodosti, opouštějí malé město a vrhají se do víru složitého života v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždyť ty dva se ani neznaj, nemaj spolu žádnej vztah (!) - komunikace vázne, je v podstatě nulová; nemaj si co řict, očividně si nijak nerozuměj, nemaj nic společnýho, každej ještě k tomu bydlí někde jinde... Jak tohle asi mohlo dopadnout? Jinak táta se jako mimoň a ucho jevil za mlada (připomínky ohledně hezkýho pocitu, že má "naštěstí" syna; komentáře typu "domácí práce a péče o dítě líp udělaj spíš ty křehčí ženy"), po dvaceti letech se zdá ale jako celkem vyladěnej a se životem srovnanej chlap. To narozdíl od Zuzany, ze který se stává omezená a obtloustlá maloměstská troska bez zájmů, přesahu, úrovně nebo smyslu života, snažící se za každou cenu udržet a nepustit svoje poslední pouto se společností - dceru. Ta si naštěstí svou "vydupe", přestěhuje se jako její brácha do Prahy, a dobře udělá. WTF moments: Opravdu v tom prvni díle Zuzana při představování bytu jejích rodičů na kameru a před rodičema řekla, že tohle je teda ten její pokoj, kde s dítětem bude, a že "tady právě jsme ho i počali"?! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zuzana a Stanislav sa rozviedli, deti zatiaľ žijú u mamy, no je pozoruhodné, ako sa podali na rodičov (nielen fyzicky) - kým dcéra je "letargická" po mame, syn je od začiatku zažraný do techniky po otcovi a má tak trochu svoj vlastný svet. Zuzana sa začína opúšťať, priberá, čas trávi v robote a potom uteká domov jesť a pozerať telenovely. Je to jej svet. Stanislavov svet je technika, rôzne záujmy, dom, nová partnerka. Zuzana síce hovorí o novom partnerovi, ale zdá sa, že to nemá dlhé trvanie a že je to od samého začiatku odsúdené na neúspech. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tady u této epizody jsem si snad nejvíc uvědomila zásahy Heleny Třeštíkové. Jakoby nutila protagonisty, aby jí potvrdili její teorii. Nebo jakoby sama hledala odpověď na nějakou otázku. Třeba proč se dřív lidé pouštěli do vážných vztahů mnohem dříve. Až tak moc mi to nevadí, i když si myslím, že by si měl režisér časosběrných dokumentů spíš udržýet odstup a nechat hodnocení na divácích. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Příběh nesourodého páru, kdy muž zcela přerostl ženu a na rozdíl od ní se stal stabilní, vyrovnanou osobností s mnoha koníčky a zálibami, schopnou dobře uživit nejen sebe, ale i lidi okolo sebe a ještě vymýšlet zlepšováky. Na rozdíl od zakomplexované ženy, která nikdy, takřka doslova, neopustila svět malého města a stala se troskou bez hlubšího zájmu o cokoliv vyjma sama sebe (dcera si musí uvědomit, že tu zůstanu sama a neutáhnu byt a tak by měla zůstat a stát se něčím mně podobným, je to ne!), věčně si stěžující, otrávenou, neschopnou sebereflexe a odsouzenou k pomalému hnití v bytě až do smrti. Paní Zuzana pro mě byla nejnesympatičtější účastnicí manželských etud. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku, vlastne počas celého prvého dielu, by som si nepomyslel, že mladé dievča môže skončiť ako celkom bezambiciózna žena. Čo povedať na to, keď je spokojná s prácou, ktorú robí s viditeľným znechutením. A naviac do svojho spôsobu života núti aj dcéru. Šikovné deti film zachraňujú, syn je celý otec (len múdrejší), programuje v Delphi, dcéra celá matka, ale vyvíja sa k lepšiemu. Režisérka tu úspešne donútila aktérov, aby povedali na kameru aj to, čo nechcú. A keď nechcú, tak stačí počúvať medzi riadkami. –––– Když to přeženu, prostě, pasivně jako by sedět a čekat, až se něco změní, asi není úplně ta správna cesta. –––– Já jsem to chtěla odbýt jednou větou, že to bylo nejhorší rozhodnutí mýho života, že jsem si vzala Standu. –––– Takovej malej, ale dobře vybavenej domeček s velmi malou spotřebou. Dobrodružství trošku, doufám, že s dobrým koncem... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama