Reklama

Reklama

Léčebna Broadmoor: Historie šílenství

(TV film)
  • Velká Británie Broadmoor: A History of the Criminally Insane
Velká Británie, 2013, 46 min

Obsahy(1)

Posledních 150 let je broadmoorská psychiatrická léčebna nejobávanějším vězeňským zařízením v Británii. Přední kriminolog David Wilson odhaluje příběhy místních pacientů a zkoumá, jak se léčba duševně nemocných kriminálníků změnila od druhé poloviny 19. století... (TV Prima)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý dokument o psychiatrické léčebně Broadmoor. Léčebna, v níž se za řadu let objevili kromě nejrůznějších bláznů a šílenců i řada nebezpečných pedofilů, sériových vrahů, gangsterů a dokonce i jeden kanibal (jména jako June a Jennifer Gibbons, Peter Sutcliffe, Charles Salvador zvaný Charles Bronson, Robert Napper, David Copeland, Frankie Fraser, William Chester Minor nebo Robert Maudsley + mnoho dalších). Někteří se alespoň trochu napravili, jiní páchali i nadále ohavné zločiny, no veřejnost tuto instituci pohlíží spíše skrze prsty. V tomto dokumentu je nám nabídnut průlet historií a to nejen co se vzhledu samotného Broadmooru týče, ale dozvíme si řadu zajímavých informací ohledně pacientů, dozorců, atd… ()

sator 

všechny recenze uživatele

Neradostné duše, smutné zařízení.. Hranice trestní odpovědnosti u dětí byla sedm let teď jí britove osvíceně posunuli na 10....😙 Personál který ve filmu mluví ehm... ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Škoda tej krátkej stopáži dokumentu. Kľudne by som si vedel predstaviť aj niekoľko dielny seriál ktorý by mal vďaka svojej dlhoročnej hystórii toho ešte veľa čo povedať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument z mého oboru. Dnes je trend přesunovat péči Ústavu do přirozeného prostředí, což samozřejmě u kriminálních osob nejde. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama