Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (646)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Čistě řemeslně je to celkem o.k. (má to působivou výpravu postapokalyptického světa), nicméně můj dotaz směřuje k literární předloze: kdo píše tyhle verbální průjmy a hlavně - kdo je pak čte? Twilight, Divergence, Labyrint, Hunger Games - prostě jeden literární výblitek vedle druhého, vše zřejmě určeno pro teenagerovské čtenáře, jejichž duševní svět nechápu a ani nechci. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pupíšci moji, celé se to má takhle. Pinďour Thomas s vizáží pouličního prostituta se i se svojí růžovou partou dostal z deště pod okap. Jejdanánky! Musí pro nebezpečnou organizaci C.H.A.O.S. ušít pestrobarevné ochranné oblečky (jsou trendy a in), aby se už nikdy nikdo nenakazil moc zlou nemocí zvanou Buzerantie, která po sobě nechává moc ošklivé lidičky, které mocinky křičí a dožadují se soulože ve fázi rozkladu. Všichni musí podniknout rychlý útěk do hor, kde je bezpečno, neboť zde sídlí početná armáda Pravá ruka, co tak úžasně umí pohonit pyje imunních růžových lidiček. A zásadně nehoní levou rukou. To máte smůlu, nebude to honění s pocitem jak od cizího. Wes Koule má koule a moc príma to zrežíroval. Ti, co mají rádi homixy, budou úplně vedle. Homix je speciální žánr, v němž počet chlapců převažuje nad děvčaty. A počet chlapeckých análů převažuje nad poševními vchody. Vše je, na rozdíl od předešlého dílu, invenčnější, barevnější, výpravnější, už nehrozí, že je děj svázán jednotvárností prostředí, dvě třetiny mají spád i dynamiku. Nebude se líbit závěrečná třetina, která přepne do laciného a silně seriálového módu, který naruší budovanou strukturu také tím, že celé to pořádně a růžově nevygraduje. Pupíšci, nevěšte hlavu, že závěrečná fáze připomíná prostředím skalisté exteriéry jugoslávských indiánek. Prostě asi tvůrcům došly penízky. Už se zde trochu víc tlachá, bombastické vyvrcholení není dopřáno, a tak ten tlumený výstřik do ruky ubral filmu bodíky. Ale jo, spokojenost by mohla být. Film trvá dvě hodiny, nešlo udržet vše na patřičné úrovni po celou dobu. Kdo nechce být homo, má zde Kayu Scodelario. Kdyby se trochu opláchla a přišmrncla, byla by sexy. A není tedy divu, že ve stavu, v jakém se nachází, se na ni žádný z chlapců nevrhne. Možná by z toho zápachu a celkové nedbalosti o zevní rodidla vrhl. Takže i po tomhle druhém dílu zůstanete s jistotou homo. A už si pozvolna připravujte pyje na další díl, který se rýsuje. U nás moc zástupců homixů nenajdete. Třeba "My z konce světa" nebo "Kamarádi". A vida, Pinďour Thomas připomíná Tondu Navrátila zamlada. Tak vidíte, jak je ten svět filmových homoboys malý. 60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pokuď bych si měl, s těhle nových teen filmových sérii, vybrat jednu, která je fakt dobrá, tak to bude právě Laybyrint. Asi je to tím, že to v sobě kombinuje postapokalyptickou budoucnost se vším úskalím, mladou bojovou krev, která bojuje za sebe a za všechny, kteří to potřebují, nějakou tu lehkou romantiku, různorodou akci a opravdu dobré herce. Navíc mně tenhle film utvrdil, že O'Brien co by herec, se prostě nehodí na role, drsných nemilosrdných zabijáků viz American Assassin on na to nemá jednak postavu a za druhé, nehodí se na to ani povahově. Ale tyhle akční, dobrodružné filmy, ty se k němu hodí, v těhle filmech mně baví. On by se výborně hodil, na mladého Indiana Jones, nebo mladý Han Solo, tyhle typ rolí mu jde. Ale tenhle díl, byl zatím pro mně nejslabší, ano je sice fajn že se dostavili clickeři, ale až na útěk z města, působily spíš jen na efekt. Film je takovej roztahanej a ze začátku se i dost vlekl, ale pak jako dobrý, on tenhle je takové nutné zlo, je to výplň mezi tajemnou jedničkou a válečnou trojkou. No Vražednou léčbu se těším a snad to bude, takové jaké to prezentují trailery, toť jest válka proti C.H.A.O.S.U. . ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

The 100 + Divergent + The Walking Dead = 2. díl Labyrintu. Netvrdím, že si úplně pamatuju do detailů knížku, ale jsem si jistá, že asi tak 90% bylo úplně jinak. Mám pocit, že to jediné, co má film společného s knížkou je to, že je druhý díl o dost horší. A hlavně se to vůbec nedá srovnat s prvním filmem, ten byl plný akce, měl nějaký cíl a gradovalo to k dobrému závěru. Tady to bylo jen nesmyslné běhání tam a zpátky. Kamera byla navíc úplně příšerná protože v té scéně v obchoďáku jsem vůbec nevěděla, která bije. Všichni se tam mlátili jak šílení a já nepoznala kdo se mlátí s kým. Celý příběh mi přišel jako smatlanina všemožných jiných filmů a ve výsledku to bylo dost o ničem. Doplácali se na konec, jen aby se rozhodli, že jdou zpátky. A to celé bylo ještě strašně dlouhé a přišlo mi, že ten film nemá konec. 3* Tak tohle se teda moc nepovedlo, alespoň na toho Dylana se dobře dívá. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama