Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (647)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si Cameron pomaličku vychovával nástupce. Vážně. Wes Ball už minule ukázal, že umí vést herce, budovat napětí i točit akci, a druhý Labyrint je ve všech směrech nadstavbou. Casting je bez výjimky výborný a každých 20 minut budete plesat nad tím, kdo urval další novou postavu. Příběh je patřičně mysteriózní, má pár fajnových zvratů a sem tam přihodí výborný hororový moment. No nejvíc potěší veškerá akce, která je skvěle rytmizovaná i ozvučená, dává důraz na cameronovské podhledy a servíruje přesně to, co chcete vidět. Druhý Labyrint je zkrátka jedna velká stylovka, která podává i ta největší klišé schůdně a drtí PG-13kový rating až na kost. Takže budete smutní jen z toho, že se Ball musí držet v pitomých mantinelech knižní předlohy a od půlky je film až příliš zatížený žánrovými úkroky a probrečenými dialogy. Pořád v něm ale je spousta pasáží, které působí jako kříženec The Last of Us a Vetřelců. Což je pro lacinou young adult sci-fi luxusní vizitka. (7/10) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

První díl Labyrintu je fajn, má napětí, grády, a ač je to teenagerskej filmek je dobře koukatelnej už i z hlediska origináního nápadu. Ale dvojka, to je úplně jiní liga, z dobré jedničky sice zůstali ty samé figury, ale to je bohužel vše. Tlachání a pobíhání hlavních figurek z místa A do místa B bez ladu a skladu, do toho jakýsi zmutovaní zombíci, z filmu dělají Walking dead pro náctileté, bez kapek krve, se špatným dialogem a zoufalým námětem, který je již omílán v každém druhém příběhu. Nemluvě o věčně upravených hlavních hercích. Hlavně aby hošani neztratili svou krásu a půvab. Hrůza děs a běs. Veliké zklamání. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý večer, tady Zlosyn, zánik lidstva, oddělení smrtící izolace nezletilých." Postupem do druhého levelu tvůrci "s citem" pošlapali jedinečnost původního labyrintu, kterých najednou byly hromady a z každé po letech bloudění našlo cestu ven stádo zmatených mladistvých. Já tomu tedy moc nerozumím, což se dá lehce vysvětlit tím, že tento snímek nemá obvyklé zbytečnosti, jakými jsou začátek a konec. Budu si tedy muset na vyvrcholení nějaký ten rok počkat, ale troufnu si tipnout, že Zlosyn vyhraje kontumačně, hrdinové se dobrovolně zavěsí na háky a Země odletí do jiné galaxie. Nebo to bude jinak? A není mi to jedno? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sakra, nabídněte někdo v Hollywoodu Ballovi hranou adaptaci Last of Us! A hned! Už tady se jí totiž tento čím dál schopnější rejža v některých scénách až nečekaně přibližuje a vlastně i tak trochu vykrádá. I přesto to ale funguje skvěle. Nečekanou jednohubku z jedničky tak díky svižnému pojetí, v němž se pořád něco děje a střídá se tu jeden povědomý ksicht za druhým, povýšil ještě na vyšší úroveň a servíruje špičkový teen popcorn, v něhož se divák prostě nenudí. Postavy jsou sympatické, příběh mě pořád zajímá a celé to vypadá asi třikrát dráž, než to ve skutečnosti stálo. Jen ta stopáž mohla být o závěrečných 20 minut kratší. Kdyby ale takhle vypadaly všechny young-adult adaptace, vůbec bych se nezlobil. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě jeden velký propadák. Dívat se na to dá, ale místy neuvěřitelně nudí a rozměr Spáleniště a celkově post-apo světa hodně nevyužitý. Hlavním problémem však je, že si Ball tvoří vlastní příběh. Což o to - to by problém sám o sobě nebyl. Třeba takový Forrest Gump je toho důkazem. Ale tady to zoufale nefunguje. Příběh daný filmem stojí na neustále omílaných žánrových young adult kliše a kriticky nevyužívá potenciálu knižní předlohy (jak už smyslem labyrintu, který tady jaksi mizí, lékem a dalšími věcmi). Celé to nakonec směřuje k revoluci a zabití Paigové. Opravdu zbytečné. S raply se dalo taky pracovat lépe, a kdyby jim dal přidán základní instinkt, řeč a lidské chování, mělo by to úplně jiný rozměr. Akce byla navíc nepřehledná a jediná zajímavá honička v nakloněném domě ve výsledku strašně zmatená. Takže celkově nic moc, ale stále to bylo lepší než Sedmý syn, a tak se Spáleniště nakonec zmůže na 2 hvězdy. Ještě nikdy jsem snad nebyl tak zklamaný... - - - - - - Po posledním díle snižuji na jednu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama