Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (648)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vážne som pri pohľade na tajomný labyrint začiatkom prvej časti nepredpokladal, že sa príbeh uberie smerom, kde sa napätie dosahuje vlastne iba naháňačkami so zombíkmi. Tým sa zo série stáva absolútne zameniteľná young adult séria bez tajomna, na aké sa celý prvý diel hrala. Našťastie majú Skúšky ohňom spád, nikdy nenudia, ponúknu pár pekne komponovaných záberov, sklamanie z nevyužitého potenciálu látky ale nemajú ani na chvíľu čím skutočne prekryť. Ešteže mi je tento subžáner sci-fi šumafuk a hodnotím najmä zábavný faktor a nie kvalitu scenára, inak by som hodnotil určite nižšie. Ako máte radi osemdesiatkové béčka typu Cyborg, čím mi ich polovičatá výprava pripomenula, možno sa stanú pre vás Skúšky ohňom úsmevným quilty pleasure. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl vicemene celej v labyrintu, druhej je pro zmenu skoro celej v zniceny krajine, takze fajn zmena, jakkoliv me prvni dil bavil, cumet po druhy na stejny prostredi by me asi nebralo. Pribehove opet vicemene naprosty prazdno, vyuzivaj se tu vsechny klasicky parametry zanru, vetsina hercu je banda nesympatickejch dementu, ale vse to vynahrazuje skvela vizualni stranka a opet perfektne natocena akce. Navic neni ani nouze o hororovy sceny, ktery jsou na tom jeste o nekolik urovni lip nez v prvnim dile. Rovnez se tu zacne trochu osvetlovat pribeh, kdo je kdo a o co jde, coz sice neni nic objevnyho, ale dokaze to nalakat na treti dil, takze za me porad spokojenost, i kdyz bych si to asi doved predstavit kratsi o pul hodky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek ještě docela ušel, bylo zde trochu napětí, ale pak se z toho stala vykrádačka všech možných filmů a seriálů včetně nijak objevné a obehrané zombie linie. K tomu spousta nelogičností (děcka nic nejedla, a přesto měli plno síly; imunní děcko se nakazí; auta zde jezdí, jako by dodávka nafty nebyla problém atd.). Celkově také chybí jakékoliv vniknutí do tohoto světa. Jistě, postapo kulisy jsou úžasné, ale vlastně nevíme, co se stalo, proč, odkud se neustále už léta berou všichni ti mladí, a zda spotřeba mladých mozků není vyšší než jejich příliv. Ani nevíme, jak má údajný lék fungovat, proč sem tam někoho zastřelí bezdůvodně, proč Teresa, když vidí, jak zavraždí rebelku, si pořád myslí, že je na správné straně apod. Otázek je víc a víc, až to přestane bavit. Postavy se chovají nelogicky, divně. Průběžné poznámky: Jaké filmy to zatím vykrádá: Resident Evil, Matrix, Já, legenda, Planeta opic, jakýkoliv horor s běhajícími zombíky, Jeskyně, italské psychedelické horory 70. let... Kde celou dobu brali ty mladé, aby je odváděli, když přírůstků byl daleko míň? Fakt celou dobu od útěku nic nejedli (nevšiml jsem si, že by kdy něco vzali do úst, takže asi žijí na baterky)? Když jsou ta děcka vzácná tím, že se nenakazí, že jsou imunní, jak to, že se jedno nakazí a umře? Kde berou povstalci funkční auta a benzín nebo naftu? Když potřebujete mladé, imunní, tak srovnáte jejich základnu nejprve střelama se zemí? A Thomas má být vůdce a celou dobu furt jen stojí a čumí? Chlap má kulomet a nechá vojáky v klidu nastoupit do vznášedla i s unesenými lidmi? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno